verona
Foto: Ekaterina Belova
Europa

Ce să faci și ce să vezi în Verona, orașul romantismului și culturii

Cei care nu au fost niciodata in Verona, incantatorul loc in care au trait Romeo si Julieta, se pot inspira din acest minighid al frumusetilor orasului, al nestematelor sale, al privelistilor care iti taie rasuflarea si care poarta amprenta unei istorii vechi de 100 de ani. Dealtfel, in fiecare an, milioane de turisti sunt atrasi de aceste locuri, trecute in Patrimoniul Mondial UNESCO. Uite ce să faci și ce să vezi în Verona:

Istorie, monumente si peisaje

Verona se afla pe malul fluviului Adige, al doilea ca lungime dupa Po, la numai cativa kilometri distanta de Lacul Garda, o destinatie incantatoare datorita climatului si peisajelor sale.

castelul san pietro verona
Foto: Arseniy Rogov

Orasul este o marturie vie a secolelor trecute. Poti vedea aici cladiri din perioada romanilor (Arena, teatrul roman, podul Pietra), din Evul Mediu (Domul si Bazilica di San Zeno), din epoca Scaliger (numita astfel dupa dinastia care a domnit aici vreme de 125 de ani), dar si constructii datand de pe vremea dominatiei venetienilor si austriecilor, cum ar fi Porta Nuova si fortareata militara Castel San Pietro.

verona
Foto: RudyBalasko

In orice caz, Verona este cunoscuta in intreaga lume datorita capodoperei shakesperiene si anume drama romantica care s-a petrecut in decorul acestor locuri. Poti vizita casa Julietei din Via Cappello, o cladire medievala recent restaurata. Mitul si realitatea se intalnesc aici si totul pare a fi desprins din carti: exista si poate fi vazut chiar si mormantul Julietei, intr-o manastire ce a apartinut Capucinilor.

verona balcinul julietei
Celebrul balcon al Julietei. Foto: Nicodape

Verona a fost considerata similara Florentei pentru arhitectura sa, dar stilul sau poarta o amprenta unica, gratie bisericilor in stil romanesc si gotic si miscarii culturale si artistice ce a pus stapanire la acea vreme pe oras.

Eleganta si romantism in inima Veronei

Turistii care doresc sa se cazeze in centrul istoric al Veronei, pot alege o locatie care difera de un hotel sau o pensiune si care are toate avantajele unui loc intim si de prim rang. Opera Relais, aflata intr-un palat restaurat, ofera oaspetilor sai un sentiment de unicitate si frumusete absoluta.

verona
Foto: mikyso

Oaspetii pot alege dintre 16 tipuri de apartamente, spatii mari echipate cu bucatarie si anexe independente, foarte luminoase si cu un design original si inovativ. Fiecare camera reprezinta un tribut adus istoriei teatrului: Aida, La Bohème, Madame Butterfly sau Rigoletto, fiecare dintre ele promitand relaxare si emotie intensa.

verona amfiteatru
Amfiteatrul din Verona. Foto: Medvedkov

Nu exista vacanta fara cumparaturi! Nu este vorba aici numai despre suveniruri, ci si despre magazinele haute-couture, aflate in apropiere de Relais, unde poti gasi cele mai bune marci si stiluri italiene.

Ce poti manca in Verona

Pentru un adevarat deliciu culinar poti incerca niste preparate traditionale veroneze: tortellini cu dovleac, numite si “Nodi d’Amore”, “bollito con la pearà”, carne de vita cu sos de branza, paine prajita, maduva si piper si  “pandoro”, faimosul desert de Craciun. Vinurile italiene acompaniaza perfect cina ta romantica la lumina lumanarilor: cel rosu, Amarone din Valpolicella, care merge de minune cu deliciosul  “risotto” si cel alb din  Custoza, cunoscut si drept Vino delle Dame.

Dar inainte de a incerca toate acestea, de a descoperi cele mai importante monumente din oras si spectacole precum festivalul de opera de la Arena di Verona, e bine sa faci rezervare la un apartment in centru, pentru a evita stresul si pentru a admira in liniste istoria si farmecul unuia dintre cele mai artistice orase ale Italiei.

Citește și: Adevărul despre casa Julietei din Verona

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!