" /> " /> " />
Africa Top 10

Top 10 atractii turistice in Maroc

Cu intinderile sale nesfarsite de nisip, porturile fortificate ale pescarilor, oazele de verdeata si Muntii Atlas care ii stau de straja, coasta Marocului dar si regiunile sale rurale ofera nenumarate atractii turistice. Avanta-te in orasele imperiale Fez, Meknes si Marrakesh, cu exemplele lor superbe de arhitectura islamica timpurie si vei intelege de ce Maroc reprezinta o destinatie excelenta de vacanta.

10. Meknes

Meknes este unul dintre cele patru orase imperiale din Maroc, al carui nume si faima sunt strans legate de Sultanul Moulay Ismail. Acesta a transformat Meknes intr-un oras impresionant, un amestec de stiluri spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Meknes este atat un oras imperial in care se afla o multime de monumente istorice si frumuseti naturale, dar si cea mai apropiata asezare de ruinele romane din Volubilis.

Meknes e unul dintre orasele imperiale ale Marocului

9. Volubilis

In antichitate, Volubilis era un important oras roman, situat langa granita de vest apartinand romanilor si care in zilele noastre este cunoscut ca fiind Marocul. Acesta era centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana. Pamanturile fertile din aceste locuri produceau grane si ulei de masline, care erau exportate catre Roma, contribuind la prosperitatea si bogatia provinciei. Romanii au evacuat cea mai mare parte a Marocului, la sfarsitul secolului 3 e.n., dar oamenii au continuat sa locuiasca inca multi ani in Volubilis.

Scheletele istoriei la Volubilis

8. Chefchaouen

Chefchaouen (sau Chaouen) este un oras montan fermecator, aflat in partea de nord-est a tarii. Aceasta medina pitoreasca, care are drept fundal Muntii Rif, este impanzita de case varuite in alb, cu accente distincte de albastru. Chefchaouen este si o destinatie populara pentru cumparaturi, prin selectia variata de obiecte de artizanat, pe care nu le gasesti nicaieri in alta parte in Maroc, cum ar fi vesminte din lana si paturi tesute manual. Branza de capra din aceste locuri este si ea populara in randul turistilor. Regiunea din jurul localitatii Chefchaouen reprezinta unul dintre principalii producatori de canabis din Maroc. Hasisul se vinde si el peste tot in oras, dar este un domeniu rezervat in mare parte nativilor din  Chaouen.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • […] Maroc este o tara cu adevarat fascinanta. Are munti abrupti, deserturi masive, dune de nisip si orase care iti vor da sentimentul ciudat al unei calatorii in timp. Cultura acestei tari are radacini adanci, iar mancarea este delicioasa, asa ca putini sunt cei care nu isi vor dori sa se intoarca acasa cu un suvenir din vacanta lor marocana. Unele dintre cele mai bune locuri din care poti achizitiona suveniruri sunt pietele (asa-numitele souk) din Marrakesh si Fez. […]Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!