" /> " /> " />
Retetele lumii

Retetele lumii: Yorkshire pudding (Anglia)

Budinca Yorkshire este o garnitura traditionala pentru friptura. Populara nu numai in Yorkshire, dar si in toata Anglia, budinca Yorkshire a fost initial pregatita, punand compozitia in vasul in care se afla si carnea si gatind totul la un loc. Prepararea in aceeasi cratita, dupa ce friptura a fost scoasa, capteaza toata aroma, dar iti permite sa indepartezi si multa grasime. Budinca este adesea presarata cu sosul de la friptura.  

Ingrediente pentru 6-8 portii

  • 2 cani cu faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 6 oua batute
  • 2 cani si jumatate cu lapte
  • sos de la friptura

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mare, amesteca faina, sarea, ouale si laptele, pana ce compozitia devine moale. Las-o la rece cel putin 4 ore sau peste noapte. E foarte important ca aceasta compozitie sa fie foarte rece.
  2. Incalzeste cuptorul la 220ºC. Din cratita in care a fost pregatita friptura, indeparteaza totul, mai putin aproximativ un sfert de cana din grasimea care s-a scurs. Pune recipientul in cuptor pana se incinge.
  3. Scoate-o si toarna compozitia toata odata in cratita fierbinte. Baga cratita la loc in cuptor si lasa totul la copt, 20-25 de minute, sau pana cand budinca devine pufoasa si usor maronie. Serveste imediat.

Variatiuni pe aceeasi tema

Pentru budinci individuale: In loc sa folosesti o cratita, pune compozitia intr-o forma pentru budinca, cu 12 portii si bag-o la cuptor. Lasa totul la copt timp de 10-15 minute.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.







Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!