Agneau Corse1
Food & Drink

Corsica si deliciile ei culinare

Bucataria din Corsica are influente frantuzesti si italiene, desi multe dintre preparatele sale sunt unice in felul lor (si extrem de gustoase!)  Mezelurile de aici au o aroma aparte, data de faptul ca animalele domestice din regiune sunt hranite natural. Preparatele corsicane, facute din carne de porc, includ antreuri delicioase precum coppa, figatellu, ham, lonzu si saucisson.  In cele ce urmeaza ai o lista cu cateva lucruri obligatoriu de incercat atunci cand vizitezi insula.

Corsica si deliciile ei culinare corsican food
Bucataria corsica – delicioasa

Mezeluri – carne afumata

Probabil cea mai populara categorie de preparate din carne sunt cele afumate prezentate in continuare:

– Boudin – budinca neagra

– Figatellu/fitonu – carnati din ficat

– Fromage de tête – o delicatesa facuta din creier de porc si condimentata in diverse moduri

– Prisutu – sunca afumata

– Salamu – un fel de salam

– Valetta – sunca de porc

Corsica si deliciile ei culinare Boudin
Budinca neagra

Preparate din carne

Agneau Corse – mielul corsican fript, cu rozmarin proaspat, cartofi si usturoi este unul dintre cele mai delicioase preparate traditionale, care rar are nevoie sa fie acompaniat de alte mancaruri.

Corsica si deliciile ei culinare Agneau Corse
Un deliciu: miel corsican

Civet de sanglier – acest fel de mancare pe baza de carne de porc mistret este unul autentic corsican. El este delicios si savuros, fiind o combinatie de carne de porc mistret cu morcovi, castane, fennel, usturoi, ceapa si rachiu. Preparatul este acompaniat de diferite vinuri rosii, componenta esentiala a mancarurilor frantuzesti si italiene din intreaga lume.

Veau aux olives – vitelul cu masline este una dintre cele mai populare tocane de pe insula, care se gateste la foc mic, pentru a obtine maximum de savoare a carnii si este pregatita cu ierburi, masline, ceapa si rosii. Adauga si un vin roze sau alb si vei avea o adevarata capodopera culinara.

Corsica si deliciile ei culinare Veau aux olives
Vitel cu masline

Fructe de mare – intotdeauna vei gasi aici o selectie impresionanta de peste si alte fructe de mare, oriunde ai merge pe coasta corsicana. Cele mai populare preparate pe baza de fructe de mare sunt gatite cu:

– Huitres – stridii (acest fel este recomandat in principal numai pe coasta de est a insulei)

Corsica si deliciile ei culinare Huitres
Stridii

– Langoustine – rac

– Loup de Mer – platica de mare

– Rouget – rosioara

– Pastrav (pescuit in apele nepoluate ale insulei)

Din pacate, stocurile de peste si fructe de mare din Marea Mediterana s-au imputinat considerabil, astfel incat pretul lor poate fi destul de piperat.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

2 Comments

Click here to post a comment

Arata-ne ca esti om: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Booking.com

Urmareste-ne pe Instagram!

  • Street in Locorotondo Puglia region Italy
    1 day ago by tuktuk_mag Street in Locorotondo (Puglia region, Italy)
  • A ride on Lake Mead near Hoover Dam in NevadaArizona
    2 days ago by tuktuk_mag A ride on Lake Mead, near Hoover Dam in Nevada/Arizona.
  • The trulli pointed houses of Alberobello in Puglia region Italy
    3 days ago by tuktuk_mag The trulli pointed houses of Alberobello, in Puglia region, Italy.
  • Galata Tower in Istanbul with an angry panda touch
    7 days ago by tuktuk_mag Galata Tower, in Istanbul, with an angry panda touch.
  • Cisternino little town in Puglia region Italy
    1 week ago by tuktuk_mag Cisternino, little town in Puglia region (Italy)
  • Santa Monica pier in Los Angeles End of Rout 66
    1 week ago by tuktuk_mag Santa Monica pier, in Los Angeles. End of Rout 66.
  • Domenico Modugno the singer of Volare song born in Polignanohellip
    2 weeks ago by tuktuk_mag Domenico Modugno, the singer of "Volare" song, born in Polignano a Mare, in Puglia region of Italy.

TukTuk Channel