4shared

Corsica si deliciile ei culinare

Bucataria din Corsica are influente frantuzesti si italiene, desi multe dintre preparatele sale sunt unice in felul lor (si extrem de gustoase!)  Mezelurile de aici au o aroma aparte, data de faptul ca animalele domestice din regiune sunt hranite natural. Preparatele corsicane, facute din carne de porc, includ antreuri delicioase precum coppa, figatellu, ham, lonzu si saucisson.  In cele ce urmeaza ai o lista cu cateva lucruri obligatoriu de incercat atunci cand vizitezi insula.

Bucataria corsica – delicioasa

Mezeluri – carne afumata

Probabil cea mai populara categorie de preparate din carne sunt cele afumate prezentate in continuare:

- Boudin – budinca neagra

- Figatellu/fitonu – carnati din ficat

- Fromage de tête – o delicatesa facuta din creier de porc si condimentata in diverse moduri

- Prisutu – sunca afumata

- Salamu – un fel de salam

- Valetta – sunca de porc

Budinca neagra

Preparate din carne

Agneau Corse – mielul corsican fript, cu rozmarin proaspat, cartofi si usturoi este unul dintre cele mai delicioase preparate traditionale, care rar are nevoie sa fie acompaniat de alte mancaruri.

Un deliciu: miel corsican

Civet de sanglier – acest fel de mancare pe baza de carne de porc mistret este unul autentic corsican. El este delicios si savuros, fiind o combinatie de carne de porc mistret cu morcovi, castane, fennel, usturoi, ceapa si rachiu. Preparatul este acompaniat de diferite vinuri rosii, componenta esentiala a mancarurilor frantuzesti si italiene din intreaga lume.

Veau aux olives – vitelul cu masline este una dintre cele mai populare tocane de pe insula, care se gateste la foc mic, pentru a obtine maximum de savoare a carnii si este pregatita cu ierburi, masline, ceapa si rosii. Adauga si un vin roze sau alb si vei avea o adevarata capodopera culinara.

Vitel cu masline

Fructe de mare – intotdeauna vei gasi aici o selectie impresionanta de peste si alte fructe de mare, oriunde ai merge pe coasta corsicana. Cele mai populare preparate pe baza de fructe de mare sunt gatite cu:

- Huitres – stridii (acest fel este recomandat in principal numai pe coasta de est a insulei)

Stridii

- Langoustine – rac

- Loup de Mer – platica de mare

- Rouget – rosioara

- Pastrav (pescuit in apele nepoluate ale insulei)

Din pacate, stocurile de peste si fructe de mare din Marea Mediterana s-au imputinat considerabil, astfel incat pretul lor poate fi destul de piperat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses
  1. florentin says:

    superb, noroc cu Turul Frantei, dar v-am facut si-o recomandare la mine pe blog:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.


× 1 = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2014 Tuk Tuk | WordPress | powered by Xtreme One | Log in