Beijing
Foto: SeanPavonePhoto
Asia

Cum sa petreci o zi in Beijing si in imprejurimile lui

Daca faci o calatorie in Beijing si vrei sa incerci trasee noi, care sa iasa cumva din tiparele unei vizite tipice in superbul oras chinezesc, avem cateva sugestii, cu precizarea ca unele dintre ele presupun explorarea imprejurimilor.

Mutianyu – Marele Zid

Cea mai accesibila portiune a acestei minuni medievale, se afla la aproximativ 80 de kilometri nord de centrul orasului Beijing. Pentru a ajunge pe zid, ai la indemana trei variante. Prima este sa urci pur si simplu pe jos. Celelalte doua se reduc practic la acelasi lucru: un telescaun si o telecabina. Fara indoiala, plimbarea reprezinta o provocare, la capatul careia vei fi recompensat din plin, dar si celelalte variante au farmecul lor. Ai sansa sa stai si sa te odihnesti, in timp ce frumusetea peisajului iti trece prin fata ochilor. Coborarea pe celalalt versant al muntelui, pe toboganul din metal, iti va ramane multa vreme intiparita in minte si va reprezenta o combinatie perfecta intre vechimea locatiei si frumusetea peisajului.

Marele Zid
Marele Zid Chinezesc, in apropiere de Beijing / Foto: rabbit75_cav

Mormintele Dinastiei Ming

La 50 de kilometric nord-vest de Beijing se afla Mormintele Ming. Numit adesea “Cele 13 morminte”, acesta este locul de odihna pentru cei 13 imparati ai Dinastiei Ming. O excursie pana aici este inclusa in pachetele turistice de vizitare ale Marelui Zid, iar aceste morminte se remarca prin drumul care duce pana la ele. Drumul Spiritului sau Drumul Sacru asa cum este numit el, este strajuit de creaturi din piatra, care se presupune ca pazesc cararea pana la gura mormantului. Odata ajuns inauntru, scarile te vor duce in inima muntelui, pana la mormintele sapate acolo, dezvaluindu-ti toate comorile ascunse ale acestor locuri.

Mormintele dinastiei Ming
Mormintele dinastiei Ming / Foto: Charlie fong – – Wikipedia

Turul orasului vechi Beijing Cuandixia

La 90 de kilometri vest de Beijing se afla mica asezare Cuandixia. Aici se afla peste 600 de case apartinand dinastiilor Ming si Qing. In jur de 80 de familii inca traiesc aici, in resedintele originale ale stramosilor lor. Atunci cand vei ajunge aici, pregateste-te pentru o primire calda si intra in casele lor, pentru a vedea cum traiesc acesti oameni. Muntii din imprejurimi reprezinta un loc minunat pentru plimbare, iar din varful lor poti admira splendoarea acestei asezari atipice rurale din China. Tot aici se afla si un templu, care nu se ridica la inaltimea unui templu obisnuit, dar care merita vizitat pentru a intelege viata asa cum este ea in acest colt de lume.

Cuandixia
Istoria Chinei, transpusa in pitorescul satuc Cuandixia / Foto: yqchen

Turul cartierului Beijing Daxing

Parcul national forestier Badaling este cel mai mare din  Beijing. Toamna este cea mai buna perioada de venit aici, intrucat frunzele copacilor transforma totul intr-un taram de vis de culoare rosie. Asta nu inseamna ca alte anotimpuri nu au farmecul lor. Iarna iti dezvaluie intinderi nesfarsite de zapada, in timp ce vara reprezinta o explozie de culoare, aer curat de munte si parfum de flori. Incearca sa vizitezi cateva case ale fermierilor din zona, pentru a-ti face o prima impresie despre cum traiesc acesti oameni si poate pentru a avea sansa de a-i ajuta la treburile lor gospodaresti zilnice.

Citește și: Top 10 atractii turistice din China

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Foarte interesant intr-adevar, abia astept sa pot calatori si eu prin faimoasa China Imperiala. Va multumim pentru ponturi si pentru sugestii de vizitare.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!