America de Nord

Jamaica – unde te cazezi la preturi bune

Cand iei in calcul o vacanta in Jamaica te gandesti la muzica si distractie, mare si mancaruri exotice, amintiri de neuitat pentru orice turist care ajunge aici. Una dintre cele mai frumoase insule din lume, Jamaica se bucura de popularitate in randul celor care vor soare atunci cand in locurile lor de bastina este frig si zapada!

Exista in general o parere gresita potrivit careia o vacanta pe aceasta insula de vis este ceva foarte scump si greu de atins pentru muritorii de rand. Acest lucru nu este insa adevarat, din moment ce, cu un efort minim si putina cercetare prealabila pe Internet, poti gasi oferte ieftine pentru bilete de avion si cazare in  Jamaica, astfel incat sa nu depasesti bugetul de vacanta.

Statiuni si hoteluri All Inclusive

Astfel de locatii gasesti la tot pasul in Jamaica, ele oferindu-ti pachete atractive de vacanta, cu transport si cazare incluse, pe langa alte cheltuieli care sunt si ele acoperite. In extra-sezon, preturile aici sunt foarte avantajoase, fara a mai pune la socoteala si locatiile excelente. Complexurile turistice au de regula toate facilitatile si ii satisfac chiar si pe cei mai pretentiosi vizitatori. Pentru o vacanta cu familia in Jamaica, aceste statiuni reprezinta alegerea ideala, daca e sa tii cont de faptul ca pe mancare se cheltuie cei mai multi bani in vacanta.

Pensiuni

Pensiunile impanzesc si ele insula. Preturile pornesc de la 20 de lire sterline, iar majoritatea acestor alternative ieftine iti ofera o camera decenta, cu mic dejun. Ai grija insa ca locatia sa nu fie situata departe de plaja (nu rata de exemplu, Seven Mile Beach din Negril!). Altfel, cheltuielile de transport pot sa iti lase o gaura serioasa in buzunar.

Plaja Seven Mile, din Negril

Dintre cele peste 150 de pensiuni pe care le gasesti pe Internet, uita-te la cele care se bucura de comentarii favorabile si verifica daca pretul final include toate taxele si alte cheltuieli suplimentare. Aceste locatii iti ofera o atmosfera calma si relaxanta, iar in majoritatea dintre ele nu se afla decat cateva camere, pentru si mai multa intimitate.

Hosteluri si alte locatii ieftine

Spatioase si dotate cu tot ce trebuie, hostelurile si hotelurile ieftine din Jamaica fac parte din categoria celor mai avantajoase optiuni. E drept insa ca nu gasesti multe camere disponibile aici, iar multe dintre ele se afla la oarecare distanta de plajele faimoase ale insulei.

In tot cazul, majoritatea acestor locatii sunt pregatite sa raspunda cerintelor turistilor din intreaga lume. Curate, eficiente si frumos construite, aici poti trai o experienta jamaicana unica. In apropierea lor se afla multe restaurante, dar a gasi ceva de mancare la preturi rezonabile nu este niciodata o problema in aceasta tara.

Chiar daca arata ca si cum ar fi bantuite, nici hostelurile nu-s de lepadat. Jamaica Inn.

Oferte speciale

Exista multe locatii care au oferte speciale, mai ales daca vii in vacanta intr-un grup mai mare sau cu familia. Cauta oferta speciala BYOG (Bring your own grandparent – Vino cu bunicul) – in cadrul careia un bunic are cazare gratuita impreuna cu un adult platitor, daca impart camera; dar si alte oferte in cadrul carora copiii pana la o anumita varsta beneficiaza de gratuitate la cazare.

Multe statiuni si hoteluri ofera o noapte gratuita la rezervarea unui pachet de vacanta. Tarifele extra-sezon sunt intotdeauna mai ieftine, iar daca faci rezervarea printr-o agentie de turism, poti beneficia de preturi mult mai bune.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] După ce ai explorat cum se cuvine Vegasul, e momentul să-ți iei zborul spre alt loc celebru. Welcome to Miami! Cântecul lui Will Smith o să-ți răsune în urechi până la aterizarea pe aeroportul din Florida, după care orașul în care nu te plictisești niciodată ți se va dezvălui cu toate ”nebuniile” lui: plajă, shopping, cluburi… Tot ceea ce-ți dorești îți este la îndemână, până la îmbarcarea pe vaporul Celebrity Reflection, pe care urmează să petreci următoarea săptămână plimbându-te ca un pirat modern prin insulele din Caraibe. Un vas la bordul căruia vei găsi absolut tot ce ai nevoie, un mic orășel în mișcare, dotat cu piscine, spa-uri, chiar și pistă de alergare. Prima oprire: insula Cozumel, cea mai mare insulă a Mexicului, aflată la doar câțiva kilometri de peninsula Yukatan. Aici pregătește-te pentru a intra în paradisul marin, fiindcă snorkelingul și divingul sunt două activități aproape obligatorii. Urmează Grand Cayman, paradisul ecologic (dar și financiar sau legat de shopping – cel mai bun loc în care poți cumpăra diamante la prețuri mici), cea mai mare dintre Insulele Cayman (pe care se află inclusiv capitala George Town). Un safari maritim și o incursiune cu submarinul Atlantis printre recifurile de corali îți vor alimenta pornirile aventuriere și te vor pregăti pentru următoare oprire: Montego Bay, Jamaica! […]



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!