monaco feat
Destinatii

5 tari mici dar care merita vizitate

Cand vine vorba despre cele mai fascinante si frumoase destinatii din lume, marimea nu conteaza. In cele ce urmeaza ai o lista cu cele mai populare si totodata cele mai mici tari de pe planeta, care merita fara-nsoiala sa fie vizitate, fiindca au o multime de lucruri spectaculoase de oferit.

1. San Marino

5 tari mici dar care merita vizitate san marino

San Marino are o suprafata de numai 62 de kilometri patrati si se afla in Europa, pe Muntele Titano din Italia. Din moment ce se afla pe coasta Adriatica, se stie de la inceput ca se bucura de popularitate in randul turistilor. Republica San Marino este cunoscuta drept cea mai veche din lume, ea fiind fondata in anul 301. Populatia numara aproape 30000 de locuitori, iar Constitutia acestei tari dateaza din secolul 17. Tara a fost cucerita de doua ori de-a lungul istoriei, dar ambele ocupatii straine au durat o perioada scurta de timp. Pe vremuri era cea mai saraca natiune a lumii, dar astazi este una dintre cele mai bogate.

2. Tuvalu

5 tari mici dar care merita vizitate tuvalu

Mica tarisoara Tuvalu se afla in calda si insorita Polinezie. Ea masoara in total 23 de kilometri patrati si este alcatuita din noua atoli de corali. Punctul la cea mai mare altitudine din tara se afla la aproximativ 5 metri deasupra nivelului marii, iar populatia din acest paradis tropical numara in jur de 10000 de locuitori. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, aici exista o baza militara strategica a aliatilor. Oamenii de stiinta nu sunt siguri cu privire la cata vreme Tuvalu va mai exista pe pamant, intrucat nivelul marii este in continua crestere, iar insula incepe sa aiba de suferit din cauza eroziunii.

3. Nauru

5 tari mici dar care merita vizitate nauru

Nauru, care se afla in partea de vest a Oceanului Pacific este privita ca fiind cea mai mica insula din lume, cu o suprafata de numai 22 de kilometri patrati. Aceasta tara se numea candva Insula Placerii si aici traiesc in jur de 13000 de locuitori. Aceasta natiune se numara candva printre cele mai bogate din lume, mare parte din bogatia sa provenind de pe urma vanzarilor de excremente de liliac. Odata cu declinul acestei afaceri, natiunea a saracit si rata somajului a crescut, dar cu toate acestea ramane un loc fascinant si interesant de explorat.

4. Monaco

5 tari mici dar care merita vizitate monaco

Cu o suprafata ce masoara nici doi kilometri patrati, Monaco este a doua cea mai mica tara din lume. Aici traiesc insa 30000 de persoane, ceea ce face ca densitatea populatiei sa fie cea mai mare de pe pamant. Intrucat aici nu se plateau taxe, multi bogati ai planetei s-au stabilit in aceste locuri, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Tara este administrata in mare parte de Franta si se afla sub domnia familiei Grimaldi, inca din anul 1200. Radacinile acestei monarhii provin din Genova, Italia. Tara se afla pe Riviera Franceza si destul de aproape de Nisa. Comunitatea de aici este bina cunoscuta pentru pasiunea sa pentru jocurile de noroc, cursele de Formula 1 si cazinouri.

5. Vatican

5 tari mici dar care merita vizitate vatican

Singura natiune mai mica decat Monaco este Vatican, avand o suprafata de numai  0,44 kilometri patrati si o populatie de 770 de locuitori. In fapt insa, niciunul dintre acestia nu locuieste intr-adevar in orasul care se afla in interiorul Romei. Vaticanul este privit drept centru spiritual al lumii romano-catolice. Aici se afla cea mai veche si mica armata din lume, cunoscuta sub numele de Garda Elvetiana. Limbile oficiale aici sunt doua, italiana si latina. In acest oras se primesc cele mai multe mailuri din lume, iar economia traieste de pe urma turismului si a donatiilor.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Add Comment

Click here to post a comment

Arata-ne ca esti om: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Booking.com

Urmareste-ne pe Instagram!

 • Street in Locorotondo Puglia region Italy
  1 day ago by tuktuk_mag Street in Locorotondo (Puglia region, Italy)
 • A ride on Lake Mead near Hoover Dam in NevadaArizona
  2 days ago by tuktuk_mag A ride on Lake Mead, near Hoover Dam in Nevada/Arizona.
 • The trulli pointed houses of Alberobello in Puglia region Italy
  3 days ago by tuktuk_mag The trulli pointed houses of Alberobello, in Puglia region, Italy.
 • Galata Tower in Istanbul with an angry panda touch
  7 days ago by tuktuk_mag Galata Tower, in Istanbul, with an angry panda touch.
 • Cisternino little town in Puglia region Italy
  1 week ago by tuktuk_mag Cisternino, little town in Puglia region (Italy)
 • Santa Monica pier in Los Angeles End of Rout 66
  1 week ago by tuktuk_mag Santa Monica pier, in Los Angeles. End of Rout 66.
 • Domenico Modugno the singer of Volare song born in Polignanohellip
  2 weeks ago by tuktuk_mag Domenico Modugno, the singer of "Volare" song, born in Polignano a Mare, in Puglia region of Italy.

TukTuk Channel