Ghiduri turistice

Bacsisul in Roma

ghid roma tuktuk  Bacsisul in Roma ghid roma tuktukE un lucru comun sa lasi bacsis in Roma. Romanii se dau in vant dupa bacsis, asa incat e recomandabil sa ai mereu la tine cateva bancnote sau monede mici. Fa ce fac romanii si nu te zgarci!

In oras – majoritatea restaurantelor au bacsisul inclus in couvert sau in servizio. Dar poti lasa cateva monede si “peste”, chiar daca nu e obligatoriu. Daca servizio nu este inclus, lasa circa 5% din totalul notei, desi, daca esti generos, poti merge pana la 10-15%. In cafenele, poti lasa 25 centi la plecare. Multe restaurante, in special cele de lux, vor avea un ingrijitor la toaleta, caruia ar trebui sa-i dai 50 de centi. In baruri, 1 euro pentru fiecare rand e mai mult decat ok, daca esti multumit de serviciu. Soferii de taxi se asteapta sa le lasi 10% din nota de plata dar nu se supara nici daca le cedezi restul, pana la rotunjire.

In hoteluri – baiatul care te ajuta sa-ti duca bagajele in camera asteapta sa primeasca 1-3 euro iar menajera ar trebui sa primeasca 1 euro pe zi. Tot un euro pentru portar sau valet iar un concierge mai util merita 2-3 euro.

Alte servicii – In cazul in care ai un ghid pe parcursul vacantei romane, lasa-i circa 1,50 euro pentru un tur comun, de jumatate de zi. Pentru servici private, desigur, suma trebuie sa fie mai mare. Pentru orice alte servicii, pregateste circa 5-10% din valoarea totala.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

zoot.ro%20

answear.ro%20

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94