" /> " /> " />
Ghiduri turistice

Filme despre Roma

ghid roma icon

Roma este unul dintre cele mai vechi orase din lume, prin urmare a avut suficiente motive pentru a-i inspira pe regizori si scenaristi. S-au facut filme geniale avand ca subiect, sau ca loc de desfasurare, Cetatea Eterna. Iata doar cateva dintre cele mai cunoscute.

Gladiator (2000)

Cinci premii Oscar si o interpretare de exceptie pentru Russell Crowe in rolul gladiatorului roman Maximus, care a fost decazut din functia de general, si transformat in sclav, dupa ce l-a tradat pe fiul imparatului.

Three coins in a fountain (1954)

O comedie in care trei americane, colege de camera, cauta sa-si gaseasca fericirea in Italia dupa ce arunca monede in magnifica Fontana din Trevi. Filmul a castigat doua premii Oscar, avand si o nominalizare pentru Cel mai bun film al anului 1954.

 La dolce vita (1960)

Cel mai cunoscut film al lui Federico Fellini, o capodopera in care jurnalistul Marcello (Marcello Mastroiani) traieste un dolce farniente continuu, trecand de la o petrecere la alta in romantica Roma a anilor 50. Filmul include celebra scena de la Fontana di Trevi, in care protagonista este frumoasa Anita Ekberg.

Caligula (1979)

Pornografic si violent, dar beneficiind de interpretarea unor monstri sacri, precum Peter O’Toole sau Helen Mirren, filmul lui Tinto Brass e cunoscut drept unul dintre cele mai controversate din istoria cinematografiei. Subiectul priveste marirea si decaderea tiranicului (si in acelasi timp, hedonistului) imparat roman Caligula.

Roma (1972)

Roman de origine, Fellini a vrut sa aduca un tribut orasului natal, in acest film in care prezinta scene detaliate din vietile si evenimentele catorva oameni care traiesc in capitala Italiei.

Roman holiday (1953)

Vacanta la Roma! Un alt film celebru al anilor 50, regizat de William Wyler si avandu-i ca protagonisti pe Audrey Hepburn si Gregory Peck. Pe scurt: o printesa plictisita, aflata in vizita oficiala in Roma, scapa de garzile sale si se trezeste in bratele unui cuceritor ziarist local.

Rome (2005-2007)

Un serial exceptional ale carui doua sezoane prezinta viata in Roma antica, urmarind doua povesti paralele – una la curtea imparatului, cealalta avandu-i in prim-plan pe doi prieteni.

Spartacus (2010- )

Un alt serial de mare impact, care se focuseaza pe viata celui mai mare gladiator din istoria Romei: Spartacus. Din pacate, moartea prematura a carismaticului actor Andy Whitfield a facut ca ultima serie a lui sa nu mai aiba acelasi farmec.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.roBooking.com

Urmărește-ne pe Facebook!