Asia

India sau cand vine vremea sa fii fericit

Articol de Desirée Halaseh (1001 Adventures)

Imagineaza-ti pentru o clipa ca ai putea fi oriunde in lume chiar in secunda asta: la capatul lumii, in Ushuaia,  printre triburile de aborigeni din Uluru, trekking spre Everest Base Camp, rafting pe Amazon, dansand noaptea tarziu in desertul  Wadi Rum, inotand in apele limpezi ale Golfului Thailandei sau jucandu-te cu puii de elefanti intr-un parc national din sudul Indiei.  Ti-am captat interesul? Zambesti si te gandesti cat de fericit ai putea fi chiar in acest moment, daca ai fi acolo. DACA. Daca ai fi liber, daca ai avea timp, bani, sustinere si ceva curaj. Atunci ar fi posibil.

kerala-backwaters (1)

Dar daca ti-as spune ca fericirea e la indemana oricui? Ca este atat de simplu incat nici nu ti-a trecut prin cap? Ca ceea ce-i diferentiaza pe cei care viseaza cu ochii deschisi, de cei care sunt cu adevarat fericiti, e pofta de viata. Oriunde ar fi si orice ar face sunt prezenti si traiesc cu pasiune clipa de fata.

Calatoresc mereu. Fie ca e vorba de o plaja pustie din Goa, fie ca e o moschee din Amman, un varf de munte din Togo sau o plimbare pana la Teatrul National de acasa din targul Iesilor.  Oriunde as merge, ma bucur sa am un nou prilej de a cunoaste si de a ma cunoaste. Peste tot voi gasi un alt parfum, o alta lumina, o alta voce. Ma intereseaza cum traiesc oamenii, ce ii face sa zambeasca, care e istoria lor, de ce se revolta, caror lucruri le duc lipsa, care le sunt de prisos. Mananc la masa cu ei, incerc sa le invat limba si la sfarsitul zilei ma intorc acasa cu un nou prieten si o noua poveste de viata.

kerala

Fiecare zi e o noua aventura. O noua calatorie care isi depaseste motivatia, si care, devine suficienta in sine, care te construieste in aceeasi masura in care iti darama vechile prejudecati.

India a patruns in viata mea exact in momentul cand imi pierdusem pofta de viata – speranta ca ceva ma mai poate trage din plictisul cotidian al mersului la birou sau la universitate, al discutiilor interminabile „cum ar fi daca?”, al excursiilor de tip city break la care bifam principalele obiective ale unor orase care mi se pareau identice si lipsite de savoare.

kerala3

Cu inima in dinti si o viza pe 4 luni am pasit neincrezatoare pe aeroportul din Jaipur.  Conform unei zicale hinduse, calatoriile au menirea de a purifica iar modul de viata nomad, lipsit de posesiuni materiale – iti ilumineaza spiritul.

Am lasat in urma o lume care imi devenise straina, cu care nu ma mai identificam. Perioada ce a urmat a fost una in care am invatat sa traiesc simplu, cu rucsacul gata de plecare. Nu mai aveam pretexte sa  raman pe loc.

Namaste, astazi e prima zi din viata ta. De azi esti doar tu si drumul.

Cu ricsa, cu ciclo-ricsa, cu trenul, masina sau un low cost convenabil, pasii m-au purtat din Jaipur si pana in Darjeeling, din Dharamshala si pana in Goa .

In Dharamsala am gasit un pamant sacru, oameni simpli si imagini care s-au lipit de retina pentru mult timp de acum incolo. In nordul Indiei du-te sa bei ceai de Assam la poalele Himalayei, respira adanc si nu te mai gandi la ziua de maine. In Darjeeling plantatiile de ceai – faimoase in toata lumea – nu sunt numai principala resursa economica a statului, ci si refugii pentru tinerii revoltati nepalezi. Ii gasesti printre dealurile parfumate  ascultand rock, planuind miscari politice, visand la o viata mai buna. Asa cum imi imaginasem – un loc feeric, in creierii muntilor, unde viata are un alt ritm si timpul pare a se fi oprit in loc.

A97DEC

Un sejur de patru zile in Goa face concurenta serioasa oricarui tur al atractiilor din India. O parte inca intacta a tarii, cu plaje neexplorate, vegetatie luxurianta si o bucatarie fantastica. Aici poti profita de timpul tau cu tine, la umbra unui palmier, savurand o masa cu somon indian si vin portughez,bucurandu-te ca nu ai nimerit in acea perioada a anului cand inca 2 milioane de turisti vor acelasi lucru.

Dupa 9 luni in care m-am dezis si m-am indragostit de India de zeci de ori, in care am lucrat, am umblat si am cunoscut multi alti calatori cu dor de duca, e timpul sa mergem impreuna intr-o incursiune care te va scoate din rutina cu care te-ai obisnuit, care te va face mai curios, mai plin de viata, mai deschis catre dragoste la prima vedere.

[sws_yellow_box box_size=”620″]

In Kerala – taramul lui Dumnezeu!

Un concept marca 1001 Adventures.

Pentru mai multe detalii, accesati brosura excursiei AICI.

Pentru inscrieri apelati la peter.schmidts@1001adventures

Informații, pe scurt:

Destinația: India

Perioada: 22.03 – 03.04.2013

Durata: 13 zile / 11 nopți

Mărime grup: min. 15 – max. 25 pers.

Lider grup: Desirée Halaseh

Tarif excursie: 1.989,– EUR

Servicii incluse:

bilete de avion internaționale;

toate taxele de aeroport;

cazare la hoteluri de 3* și 4*, loc în cameră dublă (10 nopți), pe barca Kettuvallam (1 noapte), loc în dublă;

tur și ghid local, vorbitor de lb. engleză, în Kochi, Thrissur, Munnar, Thekkady;

toate transferurile, în India, cu autocare moderne, dotate cu aer condiționat;

toate mesele specificate în program;

taxele de intrare la obiectivele turistice;

grup lider român.

Experiențe 1001Adventures, incluse:

spectacol de Kathakali în Kochi;

participare la ceremoniile Festivalului Elefanţilor;

demonstrație de arte marțiale în Munnar;

vizitarea unei fabrici de ceai;

excursiile la plantaţiile de ceai şi mirodenii;

croazieră-safari pe Lacul Periyar;

interacțiune și plimbare cu elefanții;

lecţii de vestimentaţie indiană;

croazieră pe Backwaters (pens. compl.);

o ședință de masaj ayurvedic.

[/sws_yellow_box]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!