" /> " /> " />
Europa

Top 10 orase medievale in Umbria

Ai de gand sa faci o excursie in Italia si nu stii sigur unde sa mergi? Arunca un ochi pe cele ce urmeaza, pentru a afla cate ceva despre atractiile istorice din regiunea Umbria.

Aceasta zona din centrul Italiei este renumita pentru orasele si asezarile sale medievale, care ofera turistilor o imagine pitoreasca si un sentiment ce vine de undeva de departe, din epoca Renasterii.  Regiunea era considerata candva cea mai verde din Italia, gratie parcurilor sale naturale splendide. Iata un top al celor 10 cele mai frumoase orase medievale din Umbria:

10 Assisi

Aici este locul de nastere al patronului spiritual al tarii, Sfantul Francis sau San Francesco. Zona este impanzita de muzee, biserici si ruine medievale, asta pe langa mormantul sfantului care atrage numerosi turisti si pelegrini.

Castelul din Assisi
Castelul din Assisi

9 Gubbio

Este un oras medieval cu numeroase monumente istorice care au in principal o structura din calcar si care are un aer medieval, gotic si renascentist, scos in evidenta de stilurile arhitecturale.

Palazzo Consulato din Gubbio
Palazzo Consulato din Gubbio

8 Perugia

Este capitala Umbriei si o regiune deluroasa cu multe antecedente istorice. Aici sunt multe locuri de vazut, plus ca legaturile asigurate de mijloacele de transport sunt foarte bune. Din acest motiv, unele dintre cele mai tari hoteluri din regiune se afla aici. Chiar si evenimentul Eurochocolate, organizat in fiecare an in luna octombrie, face din Perugia o atractie turistica irezistibila pentru toti iubitorii ciocolatei.

Perugia este capitala Umbriei
Perugia este capitala Umbriei
Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!