Europa

10 lucruri pe care le poti face in Creta

In timp ce Creta face parte integranta din Grecia, ea are propria sa istorie si cultura. Aici exista multe lucruri pe care trebuie sa le incerci, cum ar fi vizitarea centrului civilizatiei minoice sau o plimbare prin defileul Samaria. Pentru cei care vor pace si liniste si o vacanta relaxanta, atmosfera din orasele si asezarile de aici este perfecta. Iata 10 lucruri pe care le poti face in vacanta in Creta.

10 Stravechiul Knossos

Civilizatia europeana a aparut in Creta acum 9000 de ani. Au ramas putine marturii ale acelei civilizatii, dar aceasta a fost inlocuita de faimoasa civilizatie minoica, care a domnit in Creta si in imprejurimile Mediteranei, intre anii 2700 si 1450 i.e.n. Centrul acestei civilizatii a fost orasul Knossos, cu imensul sau palat minoic. Aici a locuit regele Minos si aceste locuri sunt sursa de inspiratie pentru legenda lui Tezeu, care a ucis minotaurul, jumatate on, jumatate taur, in labirint. Locatia a fost excavata de catre arheologul britanic Arthur Evans, in anii 1900, dar munca sa sta la baza activitatii desfasurate de arheologi pana in zilele noastre. Acestea fiind spuse, nu uita sa faci o poza langa statuia ce infatiseaza coarnele minotaurului.

Knossos creta 10 lucruri pe care le poti face in Creta knossos
Knossos

9 Defileul Samaria

Avand o lungime de 16 kilometri, defileul Samaria este unul dintre cele mai lungi din Europa, dar pe cat este de impresionant ca marime, pe atat este de frumos. Situat in sud-vestul insulei Creta, langa Chania, este un parc national, care se mandreste cu viata salbatica si cu flora sa. Inceputul plimbarii prin defileu are loc la altitudinea de 1250 metri, pe platoul Omalos, in muntii Albi. Din cauza tragediilor petrecute in trecut aici, defileul este inchis pe timpul iernii, dar vara, plimbarea care dureaza 6 ore este incredibila. Ea se incheie la malul marii, langa Agia Roumeli si de aici poti lua feribotul si apoi autobuzul pana acasa.

Defileul Samaria creta 10 lucruri pe care le poti face in Creta samaria
Defileul Samaria

8 Muzeul arheologic Heraklion

Muzeul arheologic Heraklion este in prezent in renovare, asa ca accesul la toate exponatele din el, nu este posibil. Pentru a nu dezamagi insa vizitatorii care vor sa afle mai multe despre civilizatia minoica, a fost deschisa alaturi o expozitie temporara. Intr-un fel, asta este de apreciat, pentru ca aici au fost alese cele mai frumoase sau importante piese, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa ratacesti printre sute de exponate pentru a gasi ceea ce te intereseaza.

Muzeul arheologic din Heraklion creta 10 lucruri pe care le poti face in Creta Heraklion Museum
Muzeul arheologic din Heraklion

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

4 Comments

Click here to post a comment

zoot.ro%20

answear.ro%20

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94