America de Sud

10 lucruri obligatoriu de facut in Brazilia

Plaja Ipanema
Plaja Ipanema / Foto: CelsoDiniz

Brazilia este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai vibrante tari din America de Sud. Parte a natiunilor cu cea mai rapida dezvoltare din lume pana acum timp de cativa ani, Brazilia abunda in comori naturale si culturale, care atrag aici in fiecare an, mii de turisti. Iata 10 lucruri obligatoriu de facut intr-o vacanta in Brazilia.

10. Fa surfing pe Praia de Itacare

Praia de Itacare
Praia de Itacare / Foto: Danilo Luna

Aflata la sud de Salvador, aceasta plaja este una dintre cele mai bune pentru surf. Fa o vizita aici in luna iulie, atunci cand valurile sunt cele mai puternice. In pus, in aceasta perioada, temperatura este mai blanda, nefiind asa cald, ca in alte luni ale anului.

9. Leneveste in Paraty

Paraty
Paraty / Foto: Canva Photos

Paraty este un mic oras colonial cu adevarat incantator, aflat intr-un cadru montan de o frumuseste rara, intregit de jungla. De aici poti ajunge foarte usor la faimoasa insula Ilha Grande, atat de plina de verdeata, incat pee a nu exista drumuri.

8. Stai la soare in Florianopolis

Florianopolis
Playa Brava, in Florianopolis / Foto: Christian K Santos

Pentru brazilienii care vor sa evite iarna, macar pentru cateva zile, aceasta reprezinta o evadare rapida din oras. De la stat la soare pe plajele insorite pana la a petrece toata noaptea, ai atat de multe de facut in Florianopolis.

7. Observa pasarile in Pantanal

Pantanal tucan
Pantanal, o lume a păsărilor / Foto: joelsboy

Un loc fermecator aflat in jungla, Pantanal este cel mai mare tinut mlastinos din lume. Aici traiesc numeroase specii de animale subacvatice si terestre si este si un paradis pentru cei carora le place sa admire pasarile. Tot aici pot fi vazute cateva animale carnivore precum pume si jaguari.

6. Viziteaza capitala Brasilia

Brasilia
Brasilia, un oras cu o arhitectura moderna / Foto: Canva Photos

Cunoscut mai mult ca un oras futurist, capitala Braziliei este renumita pentru arhitectura sa “new age”, fiind singurul oras modern inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Merita sa faci o vizita aici, pentru ca nu seamana cu niciunul dintre celelalte orase moderne ale lumii.

5. Aventureaza-te pe raurile si in pesterile din Bonito

Lago Azul
Peștera Lago Azul, din Bonito / Foto: Global_Pics

Bonito este un oras incojurat de o zona de conservare si impanzit de piscine cu ape fosforescente. Culorile si claritatea apelor din regiune sunt atribuite depozitelor de calciu de la temelia pesterilor si lagunelor si cursurilor de apa care inconjoara orasul.  Vizitarea orasului Bonito si admirarea vietii marine fantastice de aici sunt obligatoriu de inclus in agenda oricarui turist care vine in Brazilia.

4. Admira Cascada Iguazu

Cascada Iguazu
Cascada Iguazu / Foto: mytrade1

Cascada Iguazu insumeaza, de fapt, mai multe cascade, in numar de 275, iar peisajul este cu adevarat fantastic. Cea mai mare cadere de apa este Garganta do Diabo, admirata zilnic de mii de turisti din toate colturile lumii.

3. Urca pana la statuia lui Isus din Rio

Jesus Rio
O imagine-simbo: statuia lui Isus, din Rio de Janeiro / Foto: dndavis

Cocotata in varful muntelui Corcovado, statuia lui Isus este simbolul orasului Rio de Janeiro si totodata al Braziliei. Aici se ajunge cu telecabina, iar structura inalta de 40 de metri este a cincea cea mai mare statuie a lui Isus, din lume.

2. Petrece o seara relaxanta in Ipanema

Ipanema
Ipanema / Foto: earlytwenties

Cunoscuta drept o plaja elitista aflata in inima orasului, aici vin turisti din toata lumea, ceea ce ii atrage fiind peisajul unic, avand de-o parte si de alta orasul si muntii. Aici poti veni sa bei o caipirinha, apoi sa faci o baie in apa de o frumuseste ireala.

1. Fa cumparaturi in Sao Paulo

Sao Paulo
Sao Paulo / Foto: Sergios Souza

Modernul oras Sao Paulo este cunoscut in intreaga lume pentru zgarie norii sai si mentru giganticele mall-uri. Savureaza extravaganta acestor locuri in timpul zilei si viata vibranta de noapte si vei ramane cu amintiri de neuitat in urma periplului sud-american.

Citeste si: Top 10 atractii turistice din Brazilia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!