" /> " /> " />
Europa

5 lucruri pe care le poti face in Salzburg

O plimbare de la gara centrala din Salzburg pana la castelul din oras, o vizita la castel si apoi reintoarcerea la gara te va purta prin  cele mai faimoase atractii turistice din Salzburg.

In drumul tau vei trece pe langa magazine si restaurante – in care poti testa preparatele apartinand bucatariei locale – si chiar printr-o piata cu produse proaspete. Urmatoarele cinci atractii de top din Salzburg pot fi vazute intr-o zi, urmand ruta care te poarta prin orasul vechi si la castel.

1. Mirabellgarten

Mirabellgarten

Aceste gradini magnifice impanzite de helestee si statui sunt vestite gratie aparitiei lor in filmul “Sunetul muzicii”, in care copiii canta si danseaza pe marginea apei. Parcul face parte din peisajul ce inconjoara palatul  Mirabell. Palatul a fost construit in anul 1606, iar gradinile au fost proiectate in anii 1600 si apoi din nou, in anii 1700. Fantana Pegasus dateaza din anul 1913, iar statuile din secolul 17 ce o inconjoara, reprezinta cele patru elemente ale naturii. Printre alte elemente specifice ale gradinilor se numara Teatrul Hedge datand din secolul 18, Gradina piticilor si Orangeria. Locatia este deschisa de la ora 6 pana la asfintit, iar intrarea este libera.

2. Domul din Salzburg

Salzburg dom
Domul din Salzburg

Aceasta biserica baroca impunatoare, datand din secolul 17, a fost reconstruita de cateva ori, in urma incendiilor prin care a trecut si a fost renovata si extinsa de alte cateva ori, cladirea initiala construita in anii 700, suferind modificari. Constructia are o fatada impresionanta, o cupola imensa si doua clopotnite identice. Portile maiestuoase, orga si tavanele inalte sunt numai cateva dintre elementele sale caracteristice. Aici se afla inca baptisteriul in care a fost crestinat Mozart. Domul este deschis de la ora 8 pana la ora 17, 18 sau 19, in functie de luna si duminica de la ora 13, iar intrarea este libera.

3. Getreidegasse

Getreidegasse

Fa o plimbare pe strada pietruita Grain Lane, acolo unde fiecare magazin are olane de moda veche si unde vitrinele sunt aranjate ca acum 100 de ani. Aici se afla magazine de firma, dar si de suveniruri, cafenele si magazine de unde poti cumpara vestita ciocolata Mozart.

4. Casa lui Mozart (Getreidegrasse numarul 9)

mozart house

Timp de 26 de ani, intre 1747 si 1773, Wolfgang Amadeus Mozart a trait impreuna cu familia sa la etajul 3 al casei Hagenauer. Aici poti vedea mobila din acea perioada, amintiri si cateva instrumente muzicale folosite de acesta. In casa exista documente si tablouri, precum si vioara la care Mozart a cantat, copil fiind. Casa memoriala este deschisa de la ora 9 pana la 17.30 sau pana la ora 20 in lunile iulie si august. Taxa de intrare este de 10 euro pentru adulti, 4 euro pentru tineri si 3,5 euro pentru copiii cu varsta intre 6 si 14 ani.

5. Castelul Hohensalzburg

Hohensalzburg

Fortareata din varful dealului a fost initial construita in anul 1077 si este cea mai mare fortareata intact conservata din  Europa. De aici se poate vedea intregul oras si este o atractie obligatoriu de vizitat in Salzburg. Cateva camere ale castelului sunt mobiliate in stilul acelor vremuri, iar in altele sunt expuse arme medievale. Din curtea castelului poti admira privelistea orasului, iar la restaurantul din varful dealului poti servi masa. Pana in varf poti lua telecabina sau poti urca pe jos. Castelul este deschis de la ora 9 pana la 17 sau 19, in functie de perioada anului. Taxa de intrare in care intra si biletul pentru telecabina este de 11 euro pentru adulti si 6,3 euro pentru copii.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • O mica corectura: Mozart nu a locuit din 1747 aici, ci doar din 1756(anul nasterii). Familia sa a locuit in aceasta casa din 1747.

    • Multumim pentru informatie! 🙂Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!