" /> " /> " />
Arta & Aventura Destinatii

Hai cu TukTuk in… Insulele Azore!

azore feat 620

INSULELE AZORE, MAGIE VERDE IN MIJLOCUL OCEANULUI ATLANTIC

1001adventures_150_80pxDin pasiune pentru calatorii autentice si inedite, TukTuk.ro si 1001 Adventures si-au dat mana cu intentia de a creea pentru tine o experienta unica, ce te va purta via Lisabona in Insulele Azore si inapoi, de o maniera inedita, unica pe piata romaneasca.  Produsul releva o aventura intensa, marcanta, si originala, pe care nu o vei uita prea curand si despre care vei povesti inca mult timp de acum inainte.

Insulele Azore! De la campurile de culoarea smaraldului, unde vacile pasc in liniste, pana la lacurile de un verde ireal si plantatiile de tutun, de la apele albastre ale oceanului la tonurile elegante ale oraselelor, varietatea nuantelor si culorilor este uluitoare. De pilda, verdele arbustilor de ceai. Da, ceai. Este adevarat ca nu te-ai astepta sa vezi o plantatie de ceai in Azore, dealtfel singurul loc european in care vei intalni aceasta planta.

[slider_pro id=”112"]

Arhipelagul Insulelor Azore (Açores – in portugheza) este reprezentat de un grup de 9 insule situate in Oceanul Atlantic, la o distanta de aproximativ 1500 km de coasta de vest a Europei continentale si la 3500 km de coasta americana. Legenda spune ca insulele reprezinta varfurile cele mai inalte a ceea ce a fost odata Atlantida, astazi partial scufundata sub mare.

Programul excursiei, pe scurt:

Ziua 1: DESCOPERA LISABONA! Tur ghidat cu tuktuk-uri in Lisabona, frumoasa capitala portugheza. Timp liber in Lisabona pana la imbarcarea catre Ponta Delgada.

Ziua 2: TUR TEMATIC IN FURNAS. Lacul Furnas, degustare de ape minerale, prepararea traditionalului “cozidas das Furnas”, gradina botanica, scaldarea in bazin de apa termala, vizitarea unicelor plantatii de ceai din Europa.

Ziua 3: OBSERVAREA BALENELOR. Calatorie cu barca pentru observarea a peste 20 de specii de cetacee din Atlantic. Vizitara insulitei Vila Franca do Campo – crater vulcanic aflat in ocean. Inot si snorkeling in laguna.

Ziua 4: TUR AVENTURA IN SETE CITADES. Vizitarea legendarului lac Sete Citades. Plimbare cu canoea. Vizitarea coastei sudice si a zonei Ferraria. Baie intr-un crater format in ocean.

Ziua 5: INOT CU DELFINII + SAFARI LA LACUL FOGO. Scalda in ocean, alaturi de prietenosii delfini. Tur de exceptie in mijlocul rezervatiei Fogo. Lacul Fogo, din mijlocul unui crater vulcanic. Vizita unei fabrici de lichior local. Orasul Ribeira Grande.

Ziua 6: TURUL PARTII DE NORD EST. Cea mai lunga excursie. Opriri in locuri panoramice de senzatie. Salto do Cavalo, Serra da Tronqueira (o rezervatie naturala), Ponta do Sossego, platoul Graminhais si Ribeira dos Caldeiroes. Pe drum: cascade si mori de vant.

Ziua 7: PLECAREA SPRE BUCURESTI. Timp liber pana la imbarcare.

Rasfoieste brosura de mai jos pentru mai multe amanunte!

Vino in aceasta excursie de vis, organizata de 1001 Adventures si TukTuk! Citeste brosura excursiei si vezi de ce surprize vei avea parte in fiecare zi.

INSCRIE-TE ACUM, LA:  [email protected] sau la tel. 0723-291 269

DATA LIMITA A INSCRIERILOR: 1 MAI

(numar minim persoane pentru formarea grupului: 14)

Intr-un clasament al insulelor celor mai bine conservate si pastrate in starea lor originala, National Geographic Traveller a incadrat insulele Azore pe locul 2 din 111, ca fiind “un ecosistem ‘intr-o stare excelenta’ si având o ‘puternica si vibranta’ cultura portugheza.” Pe Terceira, cea de-a doua insula ca marime a erhipelagului, se afla orasul Angra do Heroismo, care a fost desemnat patrimoniu cultural al UNESCO. [s[sws_pullquote_right]ntr-un clasament al insulelor celor mai bine conservate si pastrate in starea lor originala, National Geographic Traveller a incadrat insulele Azore pe locul 2 din 111 [/[/sws_pullquote_right]/p>

Azorele au fost populate de catre portughezi in secolul al 15-lea, iar incepând cu 1976 au fost recunoscute drept provincie autonoma a Portugaliei. Pescuitul, agricultura si zootehnia sunt principalele indeletniciri ale azorienilor. Moneda locala, ca si in Portugalia, este Euro. in Azore se vorbeste limba portugheza.

Apele din jurul arhipelagului sunt considerate ca fiind unul din cele mai prielnice locuri din lume pentru observarea balenelor si a delfinilor. Exista o serie intreaga de specii rezidente de delfini, dar si numeroase specii “vizitatoare”, care trec pe aici mai ales in lunile de vara. Casalotul este specia rezidenta de balene, insa, aidoma delfinilor, lunile de vara aduc cu ele si alte specii de balene, printre acestea chiar si orci. Cele noua insule reprezinta asadar un adevarat magnet pentru iubitorii pasarilor si pentru plimbareti si scufundatori deopotriva.

Hai in Insulele Azore cu TukTuk si 1001 Adventures! Te vei indragosti instant de un loc magic, ce-ti va ramane in suflet toata viata!

Foto: 1001adventures.ro

afis azore 620

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • like&share, imi place, bravo, felicitari, totul imi place.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!