" /> " /> " />
Africa

Tunisia: 5 locuri pe care nu trebuie sa le ratezi

Tunisia te duce cel mai probabil cu gandul la plaje strajuite de palmieri si la zone de coasta amenajate la cele mai moderne standarde. In ciuda credintei, tara ofera mult mai mult decat copaci, dune de nisip si plaje. Daca pasesti dincolo de zonele populare de pe coasta Mediteranei, ti se va dezvalui o Tunisie mai putin cunoscuta, o tara invaluita in mister, de care multi turisti nu stiu ca exista. O calatorie mai departe de cararea batatorita poate reprezenta o optiune interesanta pentru turistii aflati in cautarea aventurii.

Orasul Sfant

Datand de mai bine de 700 de ani, orasul sfant Sidi Bou Said iti ofera nenumarate prilejuri de incantare. Strazile pietruite, casele cu fatade vopsite in alb si ferestre albastre, precum si florile cu un colorit aparte, par desprinse dintr-o poveste din vremuri de mult apuse. Pentru o vacanta relaxata, turistii trebuie sa ia in calcul venirea aici in extra-sezon, atunci cand nu te lovesti la tot pasul de personaje bezmetice in pantaloni scurti si cu camerele foto atarnate de gat. Dupa ce admiri privelistile de vis ale Marii Meditereaneene, o plimbare in imprejurimi iti ofera sansa de a aprecia mai bine ambianta de vis, extrem de relaxanta. Nu este deloc intamplator ca aceasta destinatie serveste drept sursa de inspiratie pentru poeti, scriitori, muzicieni si artisti din toate domeniile!

Sidi Bou Said, o simfonie in alb si albastru
Sidi Bou Said, o simfonie in alb si albastru

Curmali si izvoare

Irigata de mai bine de 200 de izvoare, Oaza Tozeur este una dintre cele mai frumoase atractii din Africa de Nord-Est. Vegetatia sa luxurianta, stancile si cararile sale inguste, acopera o suprafata de mai bine de peste 400 de hectare, oferind vizitatorilor o evadare din peisajul plajelor supraaglomerate. Muzeul etnologic Dar Cherait permite turistilor sa aprecieze viata sociala locala. Inauntru vei descoperi costume traditionale de nunta si petrecere, bijuterii vechi, vase din ceramica si arme vechi.

Intriganta oaza Tozeur
Intriganta oaza Tozeur

Sare si miraje

Dupa o vizita in Tozeur, o oprire in Chott-el-Jerid este obligatorie. Nu multe privelisti se compara cu cele oferite de reflectiile magice de argint si purpura, emise de patura groasa de sare. In consecinta, purtatul ochelarilor de soare nu este o idee prea rea. Mirajul ocazional nu este ceva neobisnuit in aceste locuri. Nu uita sa iei cu tine aparatul foto: culorile se schimba aici in diferite momente ale zilei, facand ca totul sa fie cu adevarat spectaculos in aceste locuri.

Sarea produce minuni la Chott-el-Jerid
Sarea produce minuni la Chott-el-Jerid

Targul de capre si camile

Aflat la marginea desertului, Douz este locul in care poti admira o cursa de camile in desertul Sahara. Pana si asfintitul soarelui dincolo de linia orizontului aflata in spatele dunelor, de nisip este un spectacol in sine. Turistii care vor sa socializeze cu localnicii trebuie sa faca o vizita in aceasta piata organizata saptamanal, frecventata de pastori nomazi, capre si camile. Alta atractie este reprezentata de “Festivalul International al Saharei”, un eveniment la care se canta muzica din folclorul traditional, se organizeaza nunti, iar ogarii sunt trimisi la vanatoare, dincolo de dunele de nisip.

Cursa de camile de la Douz
Cursa de camile de la Douz

Padurile si lacurile

Exista o parte a Tunisiei vare castiga tot mai mult in popularitate si care este complet diferita de Tunisia turistica. Este vorba despre o zona aflata in nordul tarii, loc cunoscut sub numele de “Tunisia verde”, unde se afla orasul Tabarka. Binecuvantat de un climat mediteranean, peisajul de aici abunda in paduri si lacuri magnifice.

Tunisia, altfel: Tabarka
Tunisia, altfel: Tabarka
Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!