" /> " /> " />
Europa

10 lucruri de vazut in insula Corfu

Corfu este o insula minunata, plina de verdeata, a doua ca marime si, totodata, cea mai populara destinatie din Marea Ionica. De-a lungul istoriei a fost condusa de mai multe natiuni, unele dintre ele cu adevarat surprinzatoare, lucru care i-a conferit un aer cosmopolit si regal. Turistii nu au motive sa se plictiseasca aici: ei au la dispozitie plaje incantatoare, manastiri in varf de munte, fortarete si castele. In cele ce urmeaza ai o selectie cu lucruri pe care le poti face in aceasta insula de vis din Grecia.

Corfu, o destinatie populara si accesibila si pentru romani
Corfu, o destinatie populara si accesibila si pentru romani

10 Castelul Gardiki

Castelul Gardiki se afla in intr-un cadru de vis, inconjurat de plantatii de maslini, deasupra orasului cu acelasi nume. Partial distrus in prezent, el a fost aparat de catre locuitorii din Corfu de multe ori de-a lungul secolelor. Castelul a fost construit de catre acelasi arhiepiscop care a construit si magnificul fort Angelokastro. Cu un design bizantin, castelul are o forma octogonala si a fost candva decorat in jurul meterezelor cu opera de arta bizantine. La castel se poate ajunge usor, el fiind vizitat de mii de turisti, in fiecare an.gardiki

Castelul Gardiki

 9 Orasul Corfu

Orasul Corfu este o zona de vis, impartita in doua parti: cea veche si cea noua. Este impanzit de resedinte si palate minunate, care dateaza din perioada coloniala, cand aici domneau francezii si britanicii. Orasul pare mai putin grec si mai mult italian, in genul localitatilor Sorrento si Napoli. Un loc minunat in care poti simti ritmul de viata al orasului este piata Esplanade, sau Spaniada, proiectata de catre francezi si care este inconjurata de cladiri minunate si de o straveche fortareata venetiana si impanzita de copaci. Daca ai sansa, fa o vizita in cladirea Liston, construita in timpul ocupatiei franceze, in stilul Rue de Rivoli din Paris. In interiorul sau se afla restaurante si cafenele, unele dintre cele mai renumite din Grecia.

Orasul Corfu, un stil mai degraba italian
Orasul Corfu, un stil mai degraba italian

8 Palatul Achillion

Palatul Achillion se afla in pitorescul oras Gastouri. El a fost construit in anul 1890, pentru Elizabeta, Imparateasa Austriei. Palatul ii servea drept resedinta de vara. Din pacate, aceasta a murit in conditii tragice, fiind asasinata la Geneva, in anul 1898. Palatul a ramas parasit timp de aproape 10 ani, cand a fost cumparat de catre Kaizerul Wilhelm al II-lea al Germaniei. Din palat se poate vedea linia de coasta si debarcaderul de unde Kaizerul pleca in croaziere. Constructia nu este renumita numai pentru arhitectura sa ci si pentru gradina magnifica de aici. Aici s-a nascut printul britanic Phillip si tot aici a fost filmata si pelicula din seria James Bond, “For your eyes only”.

Palatul Achillion
Palatul Achillion
Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Corfu este una din insulele mele preferate din Grecia. Privelistea din paleokastritsa este minunata.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!