" /> " /> " />
Europa

Lucruri pe care le poti face si vedea in Split

Split este al doilea oras ca marime din Croatia, si unul dintre cele mai vechi din tara, cu o istorie ce dateaza de peste 1700 de ani. In prezent este un oras important, care se mandreste cu cateva statiuni turistice preferate de turistii dornici sa exploreze coasta Dalmatiei. Zona din jurul orasului are legaturi stranse cu Roma antica si tot aici se afla si impresionantul palat al lui Diocletian.

Plaja Golden Horn (Cornul de Aur)

O plaja de vis: Cornul de Aur
O plaja de vis: Cornul de Aur

Numele englezesc este de departe mult mai atractiv decat cel croat – Zlatni Rat – dar odata ce pasesti pe nisipul alb al insulei Brac, scaldat de marea albastra, vei avea senzatia ca intri intr-o alta lume. Plaja si imprejurimile sale sunt cu adevarat magnifice. Zona ofera posibilitati de practicare a sporturilor acvatice si este apreciata si de catre familii.

Insula Hvar

La o ora de mers de orasul Split, Hvar a devenit insula distractiei din Croatia. Considerata St Tropez a anilor ’50, micul oras si faleza sa alcatuiesc atractia principala din zona. Ziua nu ai prea multe de facut decat sa stai la plaja, dar seara barurile si restaurantele se umplu de lume dornica sa se simta bine.

Distractie la un pas de Split: insula Hvar
Distractie la un pas de Split: insula Hvar

Muzeul arheologic din Split

Oamenii au locuit in aceasta zona de mai bine de zeci de mii de ani, iar povestea lor este reprodusa cu fidelitate la Muzeul arheologic, unde sunt pastrate marturii inca din vremea romanilor. Aici ai sansa sa te familiarizezi cu viata din aceste locuri, asa cum era ea cu milenii in urma.

Muzeul arheologic din Split
Muzeul arheologic din Split

Orasul Solin

Pe vremuri orasul roman Salona si capitala regiunii Dalmatia, Solin si-a pierdut din importanta dupa ce Diocletian si-a construit palatul langa Split si cei mai importanti oameni din oras l-au urmat. In zilele noastre, suburbie a orasului Split, multe dintre siturile vechiului oras au fost excavate, artefactele descoperite fiind expuse la Muzeul arheologic. Orasul a fost pradat de catre slavi in secolul 7, iar crestinii ramasi s-au mutat in Roma, lasand orasul de izbeliste.

Grandios pe vremea romanilor: Solin
Grandios pe vremea romanilor: Solin

 

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!