Retetele lumii

Retetele lumii: Hasselbackspotatis (Suedia)

Cartofii Hasselback (cartofi suedezi copti cu unt) sunt unpreparat delicios, pe care il poti prepara atunci cand vrei sa-ti impresionezi musafirii. Taieturile paralele adanci fac ca untul sa isi lasae aroma mai bine, pe masura ce cartofii capata o crusta galben-aurie.

Hasselbackspotatis 2  Retetele lumii: Hasselbackspotatis (Suedia) Hasselbackspotatis 2

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 6 cartofi medii curatati de coaja
  • 6 lingurite de unt topit
  • sare si piper dupa gust
  • un sfert de cana cu pesmet

Mod de preparare

  1. Incalzeste in prealabil cuptorul la 170ºC. Foloseste un cutit bine ascutit pentru a face taieturi paralele in fiecare cartof, care sa strabata aproape doua treimi din el. Ai grija sa nu tai cartoful de tot.
  2. Imprastie 3 lingurite cu unt topit pe fundul unei tavi, suficient de mari incat sa incapa toti cartofii in ea. Pune cartofii cu taieturile in sus si pune peste ei untul ramas. Pune sare si piper dupa gust si baga tava in cuptor.
  3. Lasa cartofii la copt timp de 30-40 de minute, ungandu-i cu untul care se scurge pe fundul tavii, la fiecare 15 minute.
  4. La final mai unge-i odata cu unt si presara peste ei pesmetul. Baga tava la loc in cuptor, timp de inca 20 de minute, pana ce cartofii capata o crusta galben-aurie.

Variatiuni pe aceeasi tema

  • Toping gratinat: Amesteca pesmetul cu un sfert de cana cu parmezan si presara amestecul peste cartofi, cu 20 de minute inainte sa ii scoti din cuptor.
  • Pune deasupra smantana si marar proaspat sau ceapa tocata marunt, dupa gust.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

zoot.ro%20

answear.ro%20

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94