" /> " /> " />
Asia Top 10

Top 10 lucruri de facut si vazut in Laos

Laos a devenit o destinatie turistica cautata de multi si nu e greu sa iti dai seama de ce. Atractii precum incantatorul oras Luang Prabang (si mecca sa, Vang Vieng) continua sa creasca in popularitate, dar cea mai mare parte a tarii pastreaza inca farmecul unui loc nedescoperit care atrage multi oameni dornici sa descopere Asia mai putin explorata. Cu frumusetile sale naturale, cultura impecabil pastrata si aerul sau de mister, Laos este o destinatie de vis pentru cei dornici de aventura. Iata o lista cu cele care merita incercate daca esti dornic de adrenalina.

10 Mergi cu caiacul pana la cele 4000 de insule

Pacea fluviului Mekong, in drum spre Si Phan Don
Pacea fluviului Mekong, in drum spre Si Phan Don

Multa lume merge la Si Phan Don (4000 de insule) pentru relaxare si liniste, dar aceasta zona a fluviului Mekong are atat de multe de vazut, incat e pacat sa stai tot timpul nemiscat intr-un hamac, odata ajuns aici. Arhipelagul este una dintre cele mai bune locatii din tara pentru mers cu caiacul. Vasleste prin apele line, fa fata provocarilor de pe traseu, admira peisajul de vis si opreste-te in asezarile si insulele intalnite in drumul tau. Excursia aceasta dureaza de la cateva ore pana la cateva zile, oferindu-ti sansa de a vedea specia de delfini aflata pe cale de disparitie, Irrawaddy.

9 Exploreaza ruinele stravechi ale templului Khmer

Misterele ruinelor, la Wat Phu
Misterele ruinelor, la Wat Phu

Daca te crezi Lara Croft sau Indiana Jones, atunci Wat Phu, ruinele stravechi ale templului Khmer, aflate in provincia Champasak, sunt obligatoriu de vazut. Exploreaza templele si palatele de aici, care impanzesc culmile muntoase din Phu Pasak. Desi la o scara mult mai mica decat Angkor Wat, Wat Phu este un loc lipsit de aglomeratie, care confera un aer si mai mistic ruinelor incluse in Patrimoniul Mondial al UNESCO

8 Da-te cu tiroliana prin padure

Pentru o experienta cu adevarat unica, cei iubitori de aventura trebuie sa mearga in partea de nord a Laosului, acolo unde pot participa la Experienta Gibbon. Zboara la mare viteza prin padure si peste vai, pe corzi cu o lungime de pana la 500 de metri si traieste o aventura la care ai visat poate copil fiind. Parte a distractiei in aceasta excursie de 3 zile este faptul ca stai in case in copaci, la care poti ajunge numai cu ajutorul tirolianei. Padurea din jur este locul in care traieste gibonul negru, iar banii pe care ii platesti pentru a trai aceasta experienta sunt destinati conservarii habitatului natural al acestor animale.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!