" /> " /> " />
In aer

10 lucruri pe care nu stiai ca le poti cere in avion

De la locuri incomode pana la facilitati de zbor din ce in ce mai absente, industria aeriana isi merita din plin reputatia proasta de care se bucura. Dar daca stii ce sa ceri, vei descoperi ca ofertele de la bordul avionului nu sunt chiar atat de zgarcite pe cat par.

Huffington Post a facut o lista cu zece lucruri pe care le poti cere in avion. Data viitoare cand te va lovi durerea de cap sau o sete necrutatoare, vei stii ca poti solicita – si cel mai probabil vei si primi – asistenta necesara.

zbor

10 Insigne pentru copii

Majoritatea companiilor aeriene nu mai ofera mancare si gustari gratis pentru adulti, dar multe dintre ele dau celor mici insigne, care sa le aminteasca acestora despre zbor. Acestea se afla in posesia insotitorilor de zbor, dar nu e foarte sigur ca le poti primi daca nu ai copii.

9 Toata cutia  

Daca iei in calcul gheata pe care stewardesele o pun in acele mici pahare de plastic in care sunt servite bauturile, vei vedea ca nu te alegi cu prea mult lichid, odata cu trecerea acelui carucior incarcat cu gustari si bauturi. Daca ti-e sete si ea nu iti este potolita de cele cateva picaturi de suc, poti cere politicos intreaga doza. In majoritatea cazurilor, vei fi servit cat se poate de politicos. Iar daca nu se poate – pentru ca nu sunt prea multe cutii la bord, sau pentru ca stocurile de bauturi nu vor fi refacute la destinatie – ti se va reumple totusi cu siguranta paharul.

8 Medicamente uzuale si bandaje

Atunci cand e vorba despre dureri de cap provocate de decolare sau de emotiile zborului, multe avioane au pe stoc medicamente uzuale. In cele mai multe cazuri vei gasi aici si bandaje pentru taieturi minore.

7 Reumplerea sticlei cu apa

Daca le poti lua la bord, insotitorii de zbor ti le vor umple cu placere. Majoritatea lor sunt foarte generosi cu bauturile. Intrucat pasagerii care cara cu ei propriile sticle cu apa, trebuie sa le goleasca inainte de a ajunge la controlul de securitate, acest serviciu suplimentar poate fi de mare ajutor atunci cand ai nevoie de hidratare.

6 Ajutor in gasirea unui doctor

Aproape toate companiile aeriene instruiesc personalul navigant pentru acordarea primului ajutor la bord, asa ca daca ai o urgenta medicala, stewardesa te va ajuta sa gasesti rapid un doctor. Asta inseamna ca insotitoarea de zbor va face un anunt prin microfon, dar de exemplu, Lufthansa are un program prin care doctorilor le sunt oferite mile suplimentare daca isi dezvaluie profesia in avans.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Buna ziua ! Dintre toate sfaturile……..cel cu umplerea sticlei de plastic goale,nu-l stiam ! Marturisesc ca nici nu-mi trecea prin cap ! :)) Dar este f.f.f.bun ! Multumesc !

  • In multe aeroporturi iti poti umple sticla de apa dupa controlul de securitate: aproape de intrarea la toalete, de obicei au mici robinete cu apa potabila.
    Pacat ca in BUC nu au un astfel de serviciu bazic si necesar – se pare ca nevoile comerciantilor de a vinde sunt mai presus decat cele ale pasagerilor de a bea apa. Ori apa potabila nu intra in taxele de aeroport?

answear.roBooking.com

Urmărește-ne pe Facebook!