" /> " /> " />
Australia & Oceania

Ce poti face in Bora Bora, dincolo de plaja

Excursii in lagune

O explorare cu piroga in ape albastre
O explorare cu piroga in ape albastre

Cea mai buna modalitate pentru a descoperi lagunele din Bora Bora, este o excursie in aceste locatii magnifice. Numeroase agentii de turism ofera excursii de o zi, in pirogi, care strabat apele si care se opresc des pentru snorkelling si scufundari in locuri altfel inaccesibile.  Tot aici ai sansa de a hrani rechinii si pisicile de mare, iar la ora pranzului poti face un picnic intr-unul din incantatoarele ‘motu’ (insulite formate pe bariere de corali), avand pe fundal muzica traditionala tahitiana. Meniul? Peste la gratar, desigur. Mai multe informatii gasesti pe lonelyplanet.com, www.reefdiscovery.pf sau www.cheznonobora.com.

Sfat: poti explora lagunele pe cont propriu, inchiriind o barca cu motor de dimensiuni mici, care este usor de condus si pentru care nu ai nevoie de permis. La cerere, ti se ofera o harta a lagunelor.

Festivalul Heiva din Bora Bora

Incearca sa nu ratezi festivalul de la Heiva
Incearca sa nu ratezi festivalul de la Heiva

Daca vii aici in luna iulie, prelungeste-ti vizita pentru a prinde popularul festival Heiva, cea mai de seama manifestare din Polinezia Franceza, care are loc in Vaitape, pe o scena imensa amplasata in golf.  Totul este plin de culoare si cu aceasta ocazie au loc concursuri de muzica si dans, dar si de frumusete. Heiva este locul ideal in care poti vedea dansuri traditionale din aceasta zona.

Kitesurfing

Combinatia dintre brizele regulate, zonele protejate si apele linistite, face din Bora Bora destinatia ideala pentru pasionatii de kitesurfing. Cea mai buna locatie este Matira Point, o mica peninsula aflata la capatul de sud al insulei. Chiar daca nu esti pasionat de sporturile acvatice, e greu sa stai departe de reprezentatiile aeriene oferite de catre profesionisti. Nu te teme sa incerci chiar si tu. Mai multe informatii gasesti aici.

Parasailing

Imagineaza-ti ca stai asezat confortabil si plutesti la o inaltime de 50 sau 130 metri deasupra apelor, avand astfel sansa de a admira privelistea de sus a insulei.  Parasailing-ul este o experienta memorabila, pe care o poti trai alaturi de persoana iubita intr-un zbor in tandem. Nici macar nu te uzi – tot ce trebuie sa faci este sa iti legi un fel un harnasament si sa te avanti in inaltul cerului. Distractia e garantata si poate fi traita indiferent de varsta. Contacteaza Bora Bora Parasail la adresa de e-mail [email protected], pentru mai multe informatii.

Fa un tur cultural al insulei

Un raliu cultural
Un raliu cultural

Stiai ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, o baza de aprovizionare americana a fost stabilita in Bora Bora, care a fost solicitata in timpul bombardamentelor de la Pearl Harbor in anul 1941? De la inceputul anului 1942, pana la jumatatea lui 1946, in jur de 6000 de soldati americani au stationat pe insula. Opt tunuri de coasta de dimensiuni impresionante au fost instalate in jurul insulei in timpul razboiului; dintre toate, numai unul se mai afla inca acolo. Doi operatori de turism organizeaza excursii de jumatate de zi in care poti vizita locatii datand din cel de-al doilea razboi mondial, zone de importanta arheologica si alte atractii turistice de gen. Pe www.vavau4x4adventures.com poti afla informatii despre circuite turistice 4×4.

Inoata cu broastele testoase

Vrei sa sprijini o initiativa locala de protejare a mediului? Mergi direct la Marine Turtle Protection Centre, un centru gazduit de hotelul  Le Méridien Bora Bora. Vizitatorii pot inota alaturi de testoase, intr-o laguna protejata si pot vedea cum sunt ingrijiti puii acestora. Nu trebuie sa fii oaspete al hotelului – contacteaza receptia pentru a afla informatii despre transfer. La final, poti servi masa sau un cocktail la barul-restaurant al hotelului, in timp ce admiri privelistea fabuloasa oferita de insula.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!