4shared

Retetele lumii: Creveti Creole Barbecue (SUA)

Condimenteaza-ti planurile pentru cina cu aceasta reteta savuroasa: sote picant de creveti. In New Orleans, cuvantul “barbecue” nu se refera la faptul ca acesti creveti sunt pregatiti pe gratar. Preparatul este un sote facut cu usturoi, condimente si unt, la care se adauga bere pentru o aroma suplimentara.

Creole Barbecue Shrimp

Ingrediente pentru 4-6 portii

Aproximativ 900 de grame de creveti, cu cap si coaja

2 lingurite condimente Cajun-Creole

6 lingurite unt

6-8 catei de usturoi

1 cutie bere

Sucul de la o jumatate de lamaie

Sos Worcestershire

Mod de preparare

  1. Spala bine crevetii, apoi amesteca-i intr-un vas cu condimentele.
  2. Incalzeste untul la foc mediu. Adauga usturoiul si amesteca totul timp de un minut, sau pana ce acesta capata o nuanta maronie.
  3. Adauga crevetii si fa un sote, mai mult scuturand tigaia decat amestecand, pana ce acestia devin roz pe toate partile. In functie de marimea lor, procesul dureaza intre 2 si 4 minute.
  4. Adauga berea, sucul de lamaie si sosul Worcestershire si mai amesteca inca 2-3 minute.
  5. Pune crevetii pe o farfurie. Mai fierbe putin sosul, apoi toarna-l peste creveti. Serveste imediat cu paine prajita si…multe servetele.
  6. Creole Barbecue Shrimp2

Variatiuni pe aceeasi tema

Creveti: Foloseste creveti cu cap pentru aceasta mancare. Capul da o savoare incomparabila. Daca nu gasesti creveti cu cap, foloseste-i macar pe cei cu coaja.

Unele retete elimina berea.

Pune la sfarsit putin patrunjel tocat, pentru un plus de culoare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.


4 − = 1

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2014 Tuk Tuk | WordPress | powered by Xtreme One | Log in