" /> " /> " />
Destinatii

10 locuri fantastice sapate in stanca

 

Atunci cand vine vorba despre locuri sapate in stanca, gandul te duce prima oara la orasul Petra din Iordania. Cu siguranta, locul isi merita faima, pentru ca este incredibil de frumos. Dar ceea nu stie multa lume este ca aceasta e numai una dintre multele alte minuni sapate in stanca ale lumii – unele dintre ele poate chiar mai frumoase. In lista ce urmeaza vei descoperi 10 astfel de locuri, despre care probabil nu stiai nici macar ca exista.

10. Stancile Gila

Stancile Gila
Stancile Gila

Aflate in sud-vestul orasului New Mexico seamana cu Mesa Verde, unde pesterile existente au fost adaptate astfel incat sa asigure confortul oamenilor. Popoarele Mogollon au trait aici intre anii 1275 si 1300 e.n.; motivul pentru care aceste adaposturi din stanca au fost abandonate dupa un timp atat de scurt, nu este cunoscut. In pesteri exista 46 de camere, despre care se presupune ca au servit drept adapost pentru in jur de 15 familii.

9. Monumentul National Bandelier

Bandelier, relicve de la indieni
Bandelier, relicve de la indieni

Aici se afla conservate casele sapate in stanca ale vechilor triburi de indigeni americani Puebelo. Acestia au creat nu numai monumentul national Bandelier, ci si alte locatii incredibile de pe continentul american, unele dintre ele regasindu-se in aceasta lista. Aici poti vedea case, cladirile unde se oficiau ceremonii si picturi rupestre.

8. Mesa Verde

Mesa Verde
Mesa Verde

Se afla in Montezuma, Colorado. Este un loc grandios in care poti vedea casele si asezarile celor din tribul Pueblo. La sfarsitul anului 1190, ei au inceput constructia vestitelor locuinte sapate in stanca. Cea mai mare si cea mai cunocuta este Cliff Palace (Palatul din stanca). Constructiile au profitat de avantajul oferit de pesterile naturale, care au fost adancite pentru a oferi mai mult spatiu.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!