" /> " /> " />
Europa

Coasta Amalfi – un tur culinar

Ti-ai dorit vreodata sa incerci bucataria autentica italiana? Atunci coasta Amalfi este locul ideal pentru a face asta.

[dropcap size=small]T[/dropcap]O incantare pentru gurmanzi

Daca esti pasionat de mancarea buna si de peisajele senzationale, atunci coasta Amalfi iti ofera circuite turistice incantatoare, care impletesc oferta variata a deliciilor culinare cu turul unora dintre cele mai frumoase orase de pe coasta, aliniate de-a lungul a Strada Statale, un drum care se intinde pe distanta de 40 de kilometri. Aceasta zona magnifica se mandreste cu preparate culinare traditionale, pline de savoare. Fructele de mare proaspete, asezonate cu suc provenit de la lamaile ce cresc in zona, masline suculente si rosii mangaiate de soare, sunt numai cateva dintre ingredientele pe care le vei descoperi in excursia culinara pe coasta Amalfi.

Savureaza bucataria italiana dintr-un restaurant cu vedere la coasta amalfitana
Savureaza bucataria italiana dintr-un restaurant cu vedere la coasta amalfitana

Locuri de interes pe coasta Amalfi

Stancile abrupte, unde vei vedea case colorate ce stau de veghe apelor de culoarea turcoazului, definesc aceasta zona populara. Amalfi in sine, este un oras incantator, asezat la poalele unor stanci impunatoare. Vino aici sa vezi catedrala care dateaza din secolul 9 si incearca ricci, pastele traditionale, taiate cu ajutorul unei spite de umbrela, servite simplu, cu pesto. Positano este favorit in randul turistilor, dar si Ravello merita vazut, acolo unde se afla Villa Cimbrone, Villa Rufulo si o catedrala impunatoare. Nu rata nici Vietri sul Mare, Tramonti si pitorescul oras Minori.

Delicioasele produse ale coastei Amalfi

Sfogliatella
Sfogliatella

Sfogliatella

Lamaile cresc in intreaga regiune, iar soiul sfusato sta la baza multor delicii culinare locale. Incearca racoritorul granita, facut din suc de lamai, sau savureaza  sfogliatella, produse de patiserie in forma de scoica, umplute cu crema de lamaie, alaturi de o cafea napolitana autentica. Probabil unul dintre cele mai vestite produse ale zonei este limoncello, lichiorul preparat tot pe baza de lamai.

Descopera meniuri magice in locatii romantice

San Marzano pizza
San Marzano pizza

Savureaza o pizza cu rosii suculente din San Marzano, la care se adauga mozzarella si frunze de busuioc, in timp ce admiri apusul soarelui in Ravello. Rasfata-te cu paste scialatielli, cu creveti si ansoa proaspete din Sorrento si alege din oferta variata de branzeturi, uleiuri de masline, lichioruri de fructe si dulciuri delicioase. Daca esti in cautarea unui cadru romantic sau daca adori mancarea si bautura de calitate, nu mai pierde timpul si vino pe coasta Amalfi.Booking.com

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!