" /> " /> " />
Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Irlanda

Din vremurile preistorice pana la crestinism si epocile vikingilor si normanzilor, Irlanda moderna are la baza o mostenire istorica de exceptie.

Istoria acestei tari incepe in anul 8000 i.e.n., atunci cand primul grup de vanatori au venit aici din Europa. Din fericire, multe dovezi ale istoriei bogate ale Irlandei s-au pastrat inca, avand sansa – daca vii aici – sa admiri siturile arheologice si istorice, castelele si alte locuri de o frumusete uluitoare.

Toate acestea joaca un rol important in povestea pe care Irlanda o spune intregii lumi. Un top 10 al atractiilor turistice istorice din aceasta tara, ar arata cam asa:

1. Newgrange, Comitatul Meath

Anticul mormant de la Newgrange
Anticul mormant de la Newgrange

Datand din anul 3200 i.e.n., mormantul de la Newgrange este mai vechi decat piramidele din Egipt si este in mod oficial un loc apartinand patrimoniului mondial. Un cavou imens care se intinde pe o suprafata cat cea a unui teren de fotbal, el este inconjurat de 97 de borduri sculptate in piatra. Ramasitele arse ale celor morti au fost ingropate intr-un bazin mare din piatra, aflat sub mormant, intr-o incapere la care se poata ajunge strabatand un coridor ingust. In dimineata zilei de 21 decembrie, cea mai scurta zi a anului, lumina soarelui patrunde direct in incaperea centrala a mormantului. Se crede ca aceasta este o modalitate straveche de a masura trecerea timpului, un fel de calendar al vechilor fermieri sau ca lumina are o semnificatie religioasa pentru cei trecuti in nefiinta. Newgrange face parte din complexul Bru na Boinne, care include mormintele similare, aflate la Knowth si Dowth.

2. Dealul Tara, Comitatul Meath

Dealul Tara
Dealul Tara

Dealul Tara se afla langa raul Boyne in Meath. Este un complex arheologic care se intinde intre Navan si Dunshaughlin, alcatuit din cateva monumente stravechi. Potrivit traditiei, aici s-a aflat tronul Marelui Rege ale Irlandei (Árd Rí na hÉireann). Cel mai vechi sit arheologic din Tara este Mormantul Ostaticilor, care dateaza din anul 2500 i.e.n. Dealul are 150 de metri inaltime si de aici poti admira privelistile panoramice ale campiilor din Meath.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!