" /> " /> " />
Aventura

Cele mai frumoase telegondole din lume

Inca de cand erai copil iti placea sa mergi cu telefericul, telecabina, telegondola sau orice alt mijloc de transport care te inghesuia intr-o cabina si te ridica pe-un cablu in varf de munte sau pe deasupra apelor. Ce-i drept, in Romania a facut istorie telecabina din Busteni dar in lume exista mii de astfel de “obiecte zburatoare”. Unele dintre ele sunt (sau au fost) de-a dreptul spectaculoase. Iata-le!

10 Mt. Hood “SkiWay” (Oregon, SUA)

Mt. Hood

Ski-Lift Bus, un autobuz transformat in telegondola, a fost folosit pe muntele Hood, din Oregon, facand legatura intre Government Camp si Timberline Lodge. El a fost construit in anul 1956 si la acea vreme, era cea mai lunga linie de teleferic din lume. La constructia sa au fost folosite autobuze vechi si un sistem de cablu. Telefericul a fost inaugurat in data de 3 februarie 1956, dar nu a trecut decat un sezon pana sa devina un dezastru financiar. In anul 1961, aceasta linie de teleferic a fost desfiintata.

9 Telefericul de pe Muntele Hua (China)

Mount Hua's Cable Car

Muntele Hua este un munte sacru Taoist, aflat in Provincia Shaanxi din China. El este unul dintre cei 5 munti mari ai Chinei, avand o altitudine de 1997 metri si avand reputatia celui mai ploios munte din lume. Timp de multi ani, oamenii il urcau pe jos si coborau cu telefericul. Alegand aceasta ruta, vizitatorii pot experimenta nu numai pericolul, dar si peisajul absolut incantator din zona.

8 Skyway (Disneyland, SUA)

Skyway

Majoritatea celor care au vizitat Disneyland inainte de anii ’90, isi aduc aminte de aceasta atractie, chiar daca nu au folosit-o niciodata. Pana la urma, o telegondola care trecea pe langa roller-coaster-ul Matterhorn nu era ceva chiar obisnuit. Ea a fost inaugurata in anul 1956 si la vremea respectiva a fost singura linie de teleferic din SUA. Skyway a fost construita inainte de Matterhorn, care a fost ridicat in jurul telegondolei existente la acea vreme. Daca o astfel de calatorie permitea turistilor sa admire intregul parc de distractii de sus, ea a fost desfiintata in anul 1994, deoarece sistemul de alimentare al Matterhorn incepuse sa dea rateuri.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!