" /> " /> " />
Europa

Edinburgh, mini-ghid pentru turistii grabiti

Turistii vin aici in fiecare an in luna august, pentru a lua parte la Festivalul International din Edinburgh, o sarbatoare inchinata teatrului, muzicii, operei si dansului; de asemenea, vin la cele aproape 3000 de spectacole din cadrul Festivalului Fringe si la manifestarea Royal Edinburgh Military Tattoo — in cadrul careia au loc reprezentatii ale fanfarelor militare, urmate de focuri de artificii.

Edinburgh, un oras grandios
Edinburgh, un oras grandios

Dar locatiile istorice si aleile serpuite din capitala scotiana au un farmec aparte in momentele de liniste ale anului, iar restaurantele din Edinburgh sunt atractia oricarei vizite. Drobul si celebrul “fish and chips” se regasesc in meniu alaturi de preparate traditionale si organice asa incat la fiecare colt de strada gasesti o cafenea, un restaurant sau un bar. Asta inseamna ca ai unde sa te refugiezi in periplul tau prin oras, daca vremea este urata – ceea ce nu e deloc ceva neobisnuit, asa ca planifica-ti activitatile in aer liber in functie de prognoza meteo.

Portii mici si portrete

Incepe turul culinar la Urban Angel pe Strada Hanovra 121 (urban-angel.co.uk), langa Queen Street Gardens, unde prajiturile, briosele si croisantele merg de minune cu o cana cu cafea sau cu ceai Earl Grey. Portiile mici si salatele (cu preturi intre 4 si 7 lire) sunt un amestec de legume organice si de sezon, cum ar fi mamaliguta cu arugula si parmezan, sau salata Caesar cu pancetta si ansoave. Odata ce ti-ai umplut stomacul, paseste in proaspat renovata galerie Scottish National Portrait pe Queen Street 1 (nationalgalleries.org), unul dintre multele muzee gratuite din Edinburgh. Colectiile de aici includ portrete ale unor scotieni faimosi, de la Mary Queen of Scots pana la actorul Sean Connery; tot aici gasesti si o colectie impresionanta de fotografii.

Urban Angel
Urban Angel

Urca scarile

Daca cerul e senin, urca cele 287 de trepte pana in varful monumentului Scott (East Princes Street Gardens; edinburghmuseums.org.uk; 4 lire), un turn gotic construit in anul 1840, in onoarea scriitorului Sir Walter Scott. Scarile circulare din piatra se ingusteaza pe masura ce urci, dar daca faci fata aglomeratiei si manevrelor greoaie, vei fi rasplatit cu privelistea panoramica a orasului. Dupa ce cobori, aseaza-te pe o banca in Princes Street Gardens, candva o vale inundata ce proteja castelul Edinburgh, in prezent locatie idilica pentru un scurt popas. Trece in revista tablourile si sculpturile de la galeria nationala din apropiere (The Mound/Princes Street; nationalgalleries.org). Colectia de aici include lucrari ale unor artisti precum Gauguin, Bernini si Sir Henry Raeburn. Adesea pe esplanada de la intrare se aude muzica scotiana live.

 

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!