Europa WTF

Gaiola, insula blestemata

Insula Gaiola se afla in Golful Napoli, in inima Parcului Subacvatic Gaiola, o zona protejata de circa 42 de hectare. Insula, siituata la doar 30 de metri de tarm, e formata, practic, din doua insulite legate de un pod firav. Pe una dintre ele este o vila, in vreme ce cealalta parte e nelocuita.

Numele ei, in traducere libera, este “Mica pestera”. La inceput, acum multe secole, insula se numea Euplea, de la protectorul navifatiei in siguranta, aici aflandu-se dealtfel, si un mic templu ridicat in cinstea zeitei Venus. In prezent, pe Gaiola inca se afla cateva ruine romane, acestea – adapost pentru creaturile marine – putand fi vazute inclusiv in jurul insulei. Se spune ca insusi poetul Virgil, despre care se credea ca e si magician, a locuit aici.

gaiola1 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola1La inceputul secolului 19, insula era locuita de un individ caruia i se spunea Vrajitorul. Dupa aceea, pe insula a fost construita vila care exista si in zilele noastre, al carui proprietar era scriitorul Norman Douglas, autor al cartii Taramul sirenei. Doar ca, in timp, insula a capatat o reputatie proasta, fiind considerata blestemata de catre cei de pe tarm. De ce? Din cauza faptului ca proprietarii ei mureau prematur.

Aceasta serie a inceput in anul 1920, cand elvetianul Hans Braun, proprietarul de atunci, a fost gasit asasinat, infasurat intr-o patura. La scurt timp, sotia lui s-a inecat in mare. Urmatorul proprietar a fost neamtul Otto Grunback, care a murit de atac de cord chiar cand se afla pe insula. O soarta similara a impartasit si urmatorul, farmacistul Maurice-Yves Sandoz, care s-a sinucis intr-un spital de boli mintale din Elvetia. A urmat industriasul neamt Karl Paul Langheim, care a ajuns in faliment in vremea in care era proprietarul insulei.

Gaiola a apartinut si lui Gianni Agnelli, seful de la Fiat, al carui unic fiu s-a sinucis. In urma acestei tragedii, Gianni l-a desemnat pe nepotul sau, Umberto Agnelli, ca succesor, dar Umberto avea sa moara de o forma rara de cancer, la numai 33 de ani. Un alt miliardar, Paul Getty, a patit o nenorocire dupa ce a cumparat insula: nepotul sau a fost rapit. Ultimul proprietar, Gianpasquale Grappone, a fost condamnat la inchisoare in momentul in care compania lui de asigurari a dat faliment. Astazi, vila de pe insula e nelocuita si abandonata. Te tenteaza s-o cumperi?

gaiola8 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola8gaiola7 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola7gaiola6 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola6gaiola5 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola5gaiola4 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola4gaiola3 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola3gaiola2 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola2gaiola1 Gaiola, insula blestemata Gaiola, insula blestemata gaiola1

zoot.ro%20

answear.ro%20

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94