" /> " /> " />
Europa

5 locuri de vazut in Peloponez

Peninsula Peloponez aflata in Grecia are de toate – peisaje care iti taie rasuflarea, situri istorice nenumarate, o cultura locala extrem de vasta si mancare delicioasa. Pasionatii de plimbari in natura, cei care iubesc cultura sau istoria, gurmanzii si practic toata lumea, va gasi aici ceva care sa ii starneasca interesul. Peloponez este una dintre cele mai tentante regiuni din Grecia, unde se poate ajunge usor din Atena, mai ales daca inchiriezi o masina. Planifica totul in detaliu, inchiriaza un vehicul pe patru roti si esti pregatit pentru aventura vietii tale.

1. Acrocorint, Acropolele Corintului Antic

acrocorint

Aflate la aproximativ o ora si jumatate distanta de mers cu masina de Atena, Acropolele Corintului Antic pot fi usor explorate intr-o excursie de o zi, sau pot fi trecute pe lista atractiilor de vizitat, atunci cand te indrepti catre sudul peninsulei. Acrocorintul este o fortareata medievala, masiva si impunatoare, aflata la 575 de metri deasupra stravechiului oras Corint si este considerat a fi unul dintre cele mai importante simboluri ale Greciei. Zidurile fortaretei au o lungime totala de 2000 de metri, aici aflandu-se numeroase atractii istorice interesante, inclusiv un templu dedicat zeitei Afrodita. Privelistea de aici este si ea magnifica, asa ca nu uita sa iei cu tine aparatul de fotografiat.

2. Epidaurus

epidaurus

Inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, Epidaurus este un loc fascinant atat prin istoria sa, cat si din punct de vedere vizual. Considerat locul de nastere al fiului zeului Apollo, Asclepius, vindecator de oameni, aici a functionat cel mai important centru terapeutic din era clasica. In prezent, vizitatorii pot vedea ruinele fostelor camere de oaspeti si ale fostelor sali de tratament si o arena sportiva. Tot aici se afla un teatru gigantic, unde pot fi gazduiti 1500 de oameni si unde au loc uneori reprezentatii artistice, acustica fiind una de exceptie. Mai multe detalii poti afla de la ghiseul de bilete.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!