Pe apa

Cum sa eviti sa te imbolnavesti in croaziera

Pentru multi, unul dintre motivele cel mai des invocate pentru a nu pleca intr-o croaziera, este acela de a evita “sansa” de a vomita sau de a se lupta cu diareea pe toata durata vacantei la bordul unei ambarcatiuni. Cei care organizeaza astfel de vacante fac tot ce le sta in putinta pentru a-ti asigura o stare de sanatate cat mai buna la bord, dar esecurile in aceasta directie par sa indice faptul ca batalia este pierduta. Sa fie asta din cauza faptului ca  imbolnavirile la bordul unei nave de croaziera sunt atat de des aduse in atentia publicului? Operatorii de turism doresc insa sa sublinieze faptul ca, in ciuda frecventei cu care astfel de statistici negative sunt prezentate in mass-media, imbolnavirile la bordul unei nave de croaziera nu sunt ceva la ordinea zilei, afectand mai putin de 1 la 10 pasageri. Problema este data de faptul ca spatiile sunt foarte inchise la bordul navei si din cauza accesului la toalete, comun pentru toata lumea, virusii se pot raspandi rapid, fiind aproape imposibil sa fie tinuti in frau.

Daca ai ghinionul sa te imbolnavesti atunci cand te afli in croaziera sau sa dai de inteles unui membru al echipajului ca nu te simti foarte bine, vei fi tinut in carantina in cabina ta, pana la patru zile si bagat rapid la regim. Odata raportata imbolnavirea, ehipa de curatenie de la bordul navei se apuca de treaba, in sensul ca toaletele sunt dezinfectate in mod regulat, iar mancarea este pregatita in conditii stricte de igiena. Odata vacanta incheiata, intreaga ambarcatiune este supusa dezinfectiei, pentru a preveni ca urmatoarea serie de pasageri sa se imbolnaveasca la randul ei.

sick2

Multa lume se intreaba cum poate izbucni o epidemie, fara un participant bacterial sau viral. E suficient sa arunci o privire intr-un manual de biologie, pentru a realiza ca astfel de bacterii si virusi sunt omniprezenti, dar in majoritatea cazurilor creeaza prea putine, sau nicio problema. Atunci cand apar insa conditiile ideale pentru propagarea lor, totul imbraca aspecte dramatice. Bolile sunt aduse adesea la bordul unei nave de catre pasageri deja bolnavi, sau pot fi contactate in oricare dintre porturile vizitate de-a lungul traseului. Tinuta prizoniera la bordul navei, boala se raspandeste numai in randul celor prezenti la bord, dar reciclarea virusilor in diferitele zone ale navei, face ca multi dintre ei sa fie distrusi.

In concluzie, in afara de a nu merge deloc intr-o vacanta in croaziera, ce altceva poate fi facut pentru a minimiza sau reduce complet riscul imbolnavirii? Expertii in sanatate sugereaza evitarea zonelor aglomerate de pe nava, salatele sau mancarurile reci. Petrece cat mai mult timp cu putinta pe punte, la aer. Spala-te in mod regulat pe maini, inainte de masa si dupa ce mergi la toaleta si evita sa atingi clanta usii de la baie – foloseste pentru asta un servetel. Sa ai intotdeauna la tine dezinfectant si eviat contactul cu persoanele bolnave. La final, daca te gandesti la o vacanta all-inclusive pe post de alternativa, nu uita ca nici acolo nu esti scutit de evenimente neplacute!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!