" /> " /> " />
Asia

7 locuri de vizitat in Sri Lanka

Multa lume alege India ca destinatie “exotica”. Putini se gandesc insa la Sri Lanka, micuta insula aflata in sudul Indiei, ca la un loc in care sa-si petreaca macar o saptamana scaldata de soare si de “mangaierea” unei culturi aparte. Iata care sunt principalele obiectivede vazut in Sri Lanka

7 Kandy

Pentru a trai fiorul oferit de trecutul glorios al acestei tari, trebuie sa vii macar o data in fosta sa capitala din perioada antica. Orasul se afla in jurul unui lac artificial, peisajul de aici fiind de-a dreptul spectaculos. Faimosul festival Esala Perahera (Festivalul lunii) din Sri Lanka este organizat in fiecare an pe acest deal si turisti din intreaga lume vin aici cu mare bucurie. Frumusetea templului Dalada Maligawa este si ea unica in lume.

Kandy, fosta capitala
Kandy, fosta capitala

6 Colombo

Capitala actuala a Sri Lanka, Colombo beneficiaza de toate facilitatile moderne. Aici gasesti hoteluri de lux, restaurante si cafenele elegante si mall-uri care te asteapta sa le treci pragul pentru a petrece ore intregi la cumparaturi. Daca esti ceea ce se cheama un “shopaholic”, fa o vizita la Pettah, unde preturile sunt accesibile si marfa, de buna calitate.

Colombo, actuala capitala
Colombo, actuala capitala

5 Polonnaruwa

Latura medieval a Sri Lanka poate fi admirata in acest oras stravechi. Trei sculpturi antice in stanca, infatisandu-l pe Buddha, culcat, stand jos si in picioare, sporesc frumusetea acestui monument sacru.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!