" /> " /> " />
Asia

9 castele de senzatie din Asia

Atunci cand te gandesti la castele, probabil iti vin in minte imaginile grandiosului palat Windsor, ale turnurilor de la Neuschwanstein sau splendoarea gotica a castelului Bran. Dar la rasarit de Europa se afla castele la fel de incantatoare si ma jos vom vedea un top al celor mai grandioase castele din Asia.

San Domingo, Taiwan

Gwalior

1. Castelul Himeji, Japonia

Datand din anul 1333, castelul Himeji este probabil cel mai cunoscut castel din Asia si asta dintr-un motiv bine intemeiat – fiind cel mai mare castel japonez si cel mai frumos. In ciuda grelelor bombardamente de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, ce au avut loc in orasul din apropiere si a cutremurului Great Hanshin din 1995, castelul s-a pastrat intr-o stare remarcabila pana in zilele noastre si face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

himeji

2. Fortareata Hwaseong, Coreea de Sud

Construita la sfarsitul secolului 18, de catre imparatul Jeongjo, in onoarea tatalui sau, fortareata Hwaseong este un alt castel asiatic, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.  Zidul fortaretei are o lungime de peste 5,5 kilometri si este prevazut cu porti catre nord, sud, est si vest. In ciuda facilitatilor militare de care dispune, in timpul razboiului cu Coreea de Nord, ea a fost serios afectata, astfel incat repararea sa completa nu a fost posibila. Urmele lasate de razboaie adauga un plus de farmec constructiei, transformand-o intr-o atractie turistica populara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Fortul San Domingo, Taiwan

Cunoscut si sub numele de castelul Hongmao, Fortul San Domingo poate nu este cel mai frumos din lume, dar istoria sa este cu adevarat fascinanta. Initial, fortareata din lemn construita de catre spanioli in anul 1629, a fost ocupata si de catre olandezi, iar dupa al doilea razboi al opiului si de catre britanici. Casa in stil Victorian a fost candva resedinta consulara britanica, iar in prezent este muzeu ce ofera vizitatorilor sai o incursiune in trecutul istoric al acestor locuri.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!