" /> " /> " />
In tren

Cele mai frumoase rute de cale ferata din lume

In zilele noastre si nu numai acum, calatoriile nu mai sunt considerate un scop in sine, ci totul se reduce la transportul dintr-un loc in altul. Daca privim insa asa lucrurile, se pierde ceva din farmec; in fond si la urma urmei, lumea este plina de piesaje magnifice, care trec neobservate atunci cand zbori la cateva mii de metri inaltime. Trenurile poate ca nu sunt cel mai rapid sau confortabil mijloc de transport, dar iti ofera sansa de a vedea locuri incantatoare din intreaga lume.

Desi viata pe repede inainte pe care o traim in prezent ne obliga sa abandonam astfel de lucruri in favoarea unora mult mai “practice”, exista fara doar si poate cateva caaltorii incredibile cu trenul, in care experienta in sine traita, va face ca destinatia sa para lipsita de relevanta. Acestea fiind spuse, iata o lista cu opt cele mai frumoase rute pe calea ferata, din intreaga lume.

8 Rocky Mountaineer

Rocky Mountaineer

Acest itinerariu de vis te poarta din Vancouver pana in Calgary si reprezinta o traditie turistica care capata din ce in ce mai multa amploare. In anul 1990, erau transportati pe aceasta ruta numai 10000 de pasageri, iar acum s-a ajuns la peste 100000 pe an. Pe primul sector de drum catre West Vancouver, vei vedea Castle Mountain, Stony Creek Bridge si statiunea turistica din Lake Louise. Vei mai putea admira de asemenea, canioane, munti si lacuri glaciare. Daca alegi un bilet Gold Leaf Service, vei putea vedea toate aceste privelisti de vis, printr-un acoperis de sticla, in vagoanele dotate cu astfel de accesorii, avand la dispozitie si scaune rabatabile, un restaurant si bauturi. Merita din plin sa cheltuiesti niste bani in plus, pentru a beneficia de toate aceste servicii.

7 Ghan

ghan1

Ruta feroviara Ghan strabate Australia de peste 80 de ani. Ea te duce de la Adelaide, prin Red Centre apoi in sus, catre Top End si ajunge in Darwin, capitala Teritoriului de Nord. Trei zile si doua nopti vei avea parte de imagini de vis. In timpul calatoriei, exista o oprire in orasul Alice Springs, unde poti petrece o zi intreaga, afland istoria acestor locuri si admirand frumusetea lor ireala.

6 Expresul Bernina

bernina

Aceasta calatorie te poarta din St. Moritz in Elvetia, pana in Tirano, Italia, in 2 ore si jumatate si iti ofera sansa de a admira un peisaj magnific care include 196 de poduri si 55 de tuneluri. Vagoanele nu au acoperis, ceea ce reprezinta un motiv in plus de bucurie pentru pasionatii de calatorii cu trenul.

5 Conway Scenic Railroad

Conway Scenic Railroad

Aceasta ruta feroviara este fosta Maine Central Railroad’s Mountain Division Line. Vagoanele au fost aduse aici in anul 1870. Vei vedea ravene abrupte, parauri si izvoare, paduri, munti si multe altele. Calatoria dureaza cinci ore pana la Crawford Station. Notch Train este un tren vintage care iti ofera toate aceste privelisti magnifice din vagoane cu cupola. Perioada ideala pentru a face aceasta calatorie este cea de la inceputul primaverii, mai ales pentru picnicuri.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!