" /> " /> " />
Aventura Destinatii

10 destinatii pentru curajosi

Desi turismul s-a extins in intreaga lume, vor exista intotdeauna destinatii care nu sunt sigure. Acestea sunt in principal zonele de razboi si tarile in care predomina instabilitatea. Majoritatea destinatiilor din topul care urmeaza sunt  fascinante din punct de vedere al culturii, peisajului si istoriei. Dar factorul uman le transforma in zone de nevizitat. Sau, daca vreti, in zone in care doar cei foarte curajosi se avanta.

1. Cecenia

cecenia

Poate ca are peisaje magnifice acoperite de zapada, dar Cecenia este cu siguranta un loc in care nu e bine sa mergi sa schiezi. Tara a fost zona de razboi timp de decenii intregi, din cauza rezistentei localnicilor in fata Rusiei. Regiunea este foarte instabila, aici comitandu-se adesea acte teroriste impotriva oricarui rus sau strain suficient de nebun pentru a se aventura in aceste locuri. Este pacat, fiindca Cecenia este o tara care are multe de oferit iar majoritatea oamenilor de aici sunt foarte ospitalieri cu strainii.

2. Bagdad, Irak

bagdad

Desi multe dintre trupele de aici au parasit tara, Irakul este inca o zona instabila de razboi. Vizitatorii care nu au un motiv intemeiat sa se afle aici – cum ar fi de exemplu, corespondentii de razboi – sunt foarte vulnerabili. Riscul atacurilor teroriste este foarte ridicat. Din nou este pacat, pentru ca Irakul a fost una dintre cele mai bogate tari din lume in ce priveste artefactele arheologice. Multe dintre comorile de aici au fost distruse de armatele care au avut sarcina de a pazi o alta comoara, mai importanta – rezervele de petrol.

3. Kandahar, Afganistan

Kandahar

Afganistanul este o tara mare si nu este in intregime o zona de razboi. In fapt, capitala Kabul este sigura, atat timp cat iti iei toate masurile necesare si tii cont de sfaturile adresate strainilor. Majoritatea luptelor sunt concentrate in sudul tarii si in orase precum Kandahar, unde influenta talibanilor este puternica. Daca vrei sa mergi in aceasta zona, e bine sa fii insotit de garda de corp inarmata.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • Nicky, cand te intorci din vreuna dintre ele, sa ne povestesti si noua cum a fost! 😉Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!