Aventura

Cele mai inspaimantatoare roller-coastere din lume

Parcurile de distractii sunt mereu luate cu asalt de catre turistii din intreaga lume. Una dintre cerintele majore pentru orice astfel de loc, care constituie in fapt sarea si piperul unei astfel de experiente, este legata de existenta unui roller coaster cat mai inspaimantator cu putinta.

Parte a distractiei pentru cei dornici de aventura este faptul ca fiecare roller coaster este unic in felul sau. Unul are o panta abrupta. Altul te rastoarna cu capul in jos. Altul iti face inima sa o ia la trap, pentru ca nu crezi ca vei rezista si la urmatoarea bucla.

De la prabusiri abrupte in gol pana la viteze ametitoare, roller coaster-ele din lista de mai jos sunt visul oricarui nebun dupa adrenalina.

Wicked Twister – Spirale rasucite, la viteze de peste 31 de metri pe secunda, in Cedar Point din Ohio, SUA.

Wicked Twister
Wicked Twister

Colossos – Acest gigant din lemn din Germania, se ridica la inaltimea numelui sau, cu nu mai putin de 60 de metri si se spune ca o aventura traita in el nu este tocmai indicata celor slabi de inger.

Colossos
Colossos

Kingda Ka – Tot ce poate fi mai tare in materie de adrenalina, acest roller coaster are nu mai putin de 139 de metri inaltime si se afla in parcul de distractii Six Flags Great Adventure din New Jersey.

Kingda Ka
Kingda Ka

Top Thrill Dragster – O astfel de calatorie este una de neuitat, pentru ca ajungi de la 0 la 54 de metri pe secunda in numai 4 secunde si esti aruncat la o inaltime de 128 metri in aer. Totul dureaza numai 17 secunde, dar merita din plin.

Top Thrill Dragster
Top Thrill Dragster

Tower of Terror II – Pentru ca aparent unul nu a fost de ajuns, cel de-al doilea Turn al terorii din Queensland, Australia te arunca la 115 metri in aer (si inapoi), la o viteza de 45 de metri pe secunda.

Tower of Terror II
Tower of Terror II

El Toro – Tradus prin “Taurul”, El Toro – aflat tot in Six Flags Great Adventure din New Jersey – are nu mai putin de 9 pante inclinate la 76 de grade. Cine a spus ca roller coaster-ele din otel sunt mai bune?

El Toro
El Toro

Volcano, The Blast Coaster – se afla langa vulcanul Kings Dominion din Virginia si are curbe la o inaltime de 47 de metri deasupra solului.

Volcano, The Blast Coaster
Volcano, The Blast Coaster

Superman, Krypton Coaster – O aventura traita in acest roller coaster din parcul de distractii Six Flags Fiesta Texas din San Antonio, iti face cunostinta cu una dintre cele mai mari bucle din lume – 360 de grade la 44 de metri in aer!

Superman, Krypton Coaster
Superman, Krypton Coaster

Formula Rossa – Abu Dhabi este locul in care se afla cel mai rapid roller coaster din lume, care atimge 67 de metri/secunda in mai putin de 5 secunde. Aici ai nevoie de ochelari de protectie, intrucat vei experimenta ce inseamna cu adevarat forta gravitationala.

Formula Rossa
Formula Rossa

The Coney Island Cyclone – Nici macar uraganul Sany nu a putut distruge acest simbol al orasului New York, datand inca din anii ’20. Singurul sfat este sa nu mananci nimic inainte de a te da in el.

from spinning astrotower

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!