" /> " /> " />
Europa

Cele mai interesante cladiri din Spania

Ai ajuns si in cea mai noua piata spaniola? Esti satul de uimitoarele ruinele antice? Toate acele biserici fantastice, mozaicate, iti dau dureri de cap? Arunca atunci o privire asupra celor mai tari cladiri din Spania.

10 Cea mai tropicala: Sala de concerte Tenerife

tenerife concert

Majoritatea celor care merg in Insulele Canare pentru a sta la plaja pe jumatate dezbracati nu se gandesc la arhitectura. Daca din primele zile te transformi intr-un rac, in urma abuzului de soare, retrage-te la umbra in Sala de Concerte Tenerife din Santa Cruz de Tenerife, capitala insulelor. Petrecerea a cateva ore explorand aceasta cladire ce vine parca din era spatiala, proiectata de Santiago Calatrava, este un mijloc excelent de a te recupera, a-ti domoli arsurile cauzate de soare si de a vedea o structura cu adevarat spectaculoasa. Banana pneumatica si ski jet-urile vor fi tot acolo si atunci cand vei scapa de frisoane.

9 Cea mai psihedelica: Torre Galatea

Torre Galatea

Toata lumea a auzit despre excentricul Salvador Dali; pe de o parte pictor stralucit, pe de alta parte un desfranat asa cum il zugraveste presa vremii. Faimos mai ales pentru tabloul sau cu ceasurile care se topesc, ca o ramasita a visurilor pline de sarcasm ale oamenilor, aici exista un intreg muzeu dedicat vietii sale unicat, deschis in Figueres, Catalunya, chiar langa Barcelona. Construit pentru a arata ca o Barcelona in miniatura, Figueres este locul de nastere al lui Dali si tot acolo pictorul este si inmormantat, sub muzeu. Copie palida a unei case din turta dulce asediata de iepurasi de Paste, veniti din lumea de dincolo, nici nu e nevoie sa intri in cladire si deja excursia merita din plin.

8 Cea mai urata: AC Córdoba Palacio

AC Córdoba Palacio

Cui ii pasa cum arata un hotel scump, atat timp cat totul inauntru este la standarde de 5 stele? Pe artera principala República Argentina din Córdoba, lantul hotelier AC Hotels a construit un hotel care face obiectul celor mai spumoase discutii din oras. La prima vedere te gandesti ca AC Cordoba Palacio este inca in constructie, dar se pare ca panourile de otel ruginit care il acopera sunt permanente. Aceasta combinatie cu siguranta se situeaza la granita intre arta moderna si conceptul de urat.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!