" /> " /> " />
News Stiri TukTuk

Riga – Letonia, Capitala Culturala Europeana 2014

rigaCu siguranta nu v-ati incheiat lista locatiilor pe care doriti sa le vizitati anul acesta asa ca Stefan Tours va propune sa adaugati si orasul “vedeta” anul acesta, Riga – capitala Letoniei.

Inca din 1985, cand Ministrul de Cultura al Greciei, actrita Melina Mercouri si omologul sau Francez, Jack Lang, au propus ideea desemnarii unei Capitale Culturale, cu scopul de a aduce Europenii mai aproape unii de altii si de a face cunoscuta frumusetea si diversitatea culturala a Europei, Comisia Europeana a desemnat Capitale Culturale Europene mai bine de 40 de orase pana acum( printre ele si Sibiu in 2007, iar in 2021 vor candida la acest titlu Cluj Napoca, Timisoara si Craiova).

Riga, capitala Letoniei, si-a castigat deja o reputatie foarte buna in Europa, centrul istoric care dateaza din 1201, condus de-a lungul istoriei de numeroase alte tari, fiind astazi protejat de UNESCO Wordl Heritage. Asa cum ii sta bine unei Capitale Culturale, Riga ofera o mare varietate de muzee, printre care si Motormuseumm, cel mai mare muzeu de masini de epoca din tarile Baltice, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta, care include peste 52.000 de opere celebre si multe altele.

riga2

Nu trebuie sa ratati privelistea oferita de Turnul Bisericii Sf. Petru, dar nici vizitarea Domului Sf. Maria, care dateaza din 1270 si a celorlalte biserici emblematice.

Riga s-a remarcat insa, si pentru viata de noapte, atragand petrecareti din intreaga lume. La lasarea serii turistii se pot adaposti intr-unul dintre zecile de restaurante, baruri si cluburi care ii vor intretine pana dimineata.

Hotelul nostru preferat din Riga:

Dome Hotel & Spa 5* – Gazduit de o cladire de mai bine de 400 de ani din inima centrului istoric, acest hotel combina incrdibil de frumos stilul traditional cu accentele moderne, oferind o atmosfera calda si primitoare. Este la numai 170 m de Dom si de Catedrala Riga, la 600 m de Casa Capetelor Negre si inconjurat de o multitudine de restaurante si baruri selecte.

DomeIata propunerile noastre de City Break la Riga in perioada imediat urmatoare (februarie – aprilie 2014):

Hotel Primo 3*

Tarif: 340 Euro / Persoana in camera Dubla / Sejur 3 nopti

Hotel Primo
Hotel Primo

Si bineinteles:

Dome Hotel & Spa 5*

Dome Hotel & Spa

Tarif: 640 Euro / Persoana in camera Dubla / Sejur 3 nopti

Orar de zbor (1 escala):

Bucureşti Otopeni – Riga           06:10-07:30  //  11:45-14:45

Riga – Bucureşti Otopeni           15:45-18:40  //  22:50-0015            *Orele sunt locale

Tariful include: 3 nopţi de cazare la hotelul ales cu mic dejun, transport cu avionul Buc-Riga-Buc, toate taxele de aeroport si bagaje.

Tariful nu include: transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicala si Storno (opţionala).

Mai multe detalii aici: www.stefantours.ro.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!