Europa

Chianti, nu doar despre vinuri

 

Intinsa intre Florenta si Siena, in inima Toscanei, regiunea viticola Chianti reprezinta o imagine romantata a Italiei: asezari in care casele au acoperisuri din teracota, cine stropite cu vin de calitate si podgorii care se intind cat vezi cu ochii pe dealurile scaldate de soare.  Dar printre drumurile serpuite si colinele blande ale dealurilor din Chianti, se ascund si atractii moderne surprinzatoare. La toate acestea se adauga cantitati impresionante de vin rosu care abia asteapta sa fie baute.

Toscana, ce deliciu!
Toscana, ce deliciu!

Cand vine vorba despre vin…

Familia Antinori produce vin in regiune, din anii 1300, dar compania detinuta de ea, Marchesi Antinori, face investitii pentru viitor. In toamna anului 2012, a fost inaugurata o noua facilitate pentru producerea vinului, cu o arhitectura impresionanta, numita Antinori nel Chianti Classico. Iar in luna martie 2013, complexul din sticla si otel, a fost deschis pentru public, aici organizandu-se circuite turistice, cu durata de 1 ora, la pretul de 20 euro. Daca iti faci rezervare, vei avea sansa sa participi la o “excursie” care incepe in pivnita locatiei si se termina in camera de degustare, incastrata in sticla. Tot aici se afla si un mic muzeu in care sunt expuse opere de arta si artefacte cu tematica viticola, printre care si o presa antica din lemn, al carui design ii apartine lui Leonardo da Vinci.

Familia Antinori
Familia Antinori

Frumusetea la ea acasa in Panzano

O mica asezare cocotata pe un deal poate reprezenta o locatie mai putin obisnuita pentru a gasi tot ce e mai nou in materie de moda, dar la magazinul specializat in articole din pielarie, Verso x Verso, din micul oras Panzano din Chianti, exact asta te asteapta. Chiar si mai surprinzator este faptul ca toate hainele si accesoriile expuse, pot fi facute pe comanda. Ti-ar placea varful rotund sau patrat la pantofii executati manual, de culoarea caramelului? Sau ce-ai zice de jacheta din piele de capra, de culoarea orange, creatie a designerului scolit in stil florentin? Dupa ce-ai dat comanda, fa o plimbare pe aleile cu piatra cubica ale acestui oras medieval si bucura-te de imaginile unice ale apusului de soare.

Castelul din Panzano
Castelul din Panzano
Booking.com


zoot.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94