" /> " /> " />
Europa Golf

Belek, all-inclusive cu parfum de golf

 

taurus
Taurus
cascadele Duden
Cascadele Duden

 

Belek, aflata pe coasta mediteraneeana a Turciei, este o statiune turistica moderna, destinata, printre altii, pasionatilor de golf, si amenajata la cele mai inalte standarde. In afara de faleza lunga, intre atuurile Belekului se numara frumoasele terenuri de golf, o sumedenie de hoteluri de top dar si resedintele private de lux.

Gratie dezvoltarii rapide din ultimii 10-15 ani, dupa ce guvernul turc a desemnat aceasta statiune drept viitorul centru turistic al tarii, numarul celor care o viziteaza in fiecare an se apropie de cel al celor care merg sa vada orasul Algarve din Portugalia. Belek este locul ideal pentru a primi jucatori de golf si fani ai acestui sport din intreaga lume – aeroportul international din Antalya, al doilea aeroport din Turcia si din zona mediteraneeana, aflandu-se la numai 30 de minute distanta de centrul statiunii. La jumatate de ora catre est, se afla statiunea turistica Side iar la 45 de minute distanta este Alanya.

Belek – trecut si prezent

Cand spui Belek te referi, de regula, la o intindere de plaja lunga de circa 10 kilometri, impanzita cu zeci de hoteluri de patru si cinci stele. In spatele hotelurilor se afla terenuri de golf, in jur de 12, impartite intre cele 10 cluburi din zona. De partea cealalta a terenurilor, se afla proprietati de vanzare.

1belek1

In centrul statiunii Belek sunt baruri si restaurante, dar tot aici gasesti si micul oras Kadriye, aflat in partea de vest, un obiectiv ce merita vizitat. Zonele centrale din Belek si Kadriye sunt moderne si s-au dezvoltat ca urmare a boom-ului inregistrat de turismul axat pe golf, care a aparut in anii ’90, atunci cand primul club, pe numele sau  National, s-a deschis aici. Odata ce febra acestui sport s-a extins, tinutul ce margineste coasta s-a transformat radical.

Zona din jurul statiunii Belek are o istorie bogata ce dateaza din anul 4 i.C. Tot aici vorbim si despre orasul din apropiere, Serik, unde se afla situl istoric Sillion, o colonie a regatului lui Pergamon si Aspendos, unul dintre cele mai importante orase grecesti pamfiliene. Aspendos se afla in locul unde raul Kopru intalneste marea – candva port important si centru comercial, avand reputatia ca aici sunt crescuti cei mai buni cai din lume. Tot aici, merita vazute odeonul, bazilica, galeria si fantanile.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

De la1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Perioada disponibila: Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

De la940 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

De la830 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!