America de Sud

Brazilia – 12 orase de explorat

Brazilia e renumita pentru pasiunea sa pentru fotbal, motiv pentru care a si organizat in 2012 Cupa Mondiala. Au fost nu mai putin de 12 orase gazda iar acestea au multe de oferit calatorilor care au in cap sa se indrepte spre una dintre cele mai fascinante destinatii din lume.

12 Belo Horizonte  

Belo Horizonte - Praça Liberdade

Parcuri, copaci si scuaruri luxuriante dau acestei metropole un sentiment de liniste si pace. In centrul orasului Belo Horizonte se afla Piata Sete de Setembro, unde un obelisc comemoreaza independenta Braziliei. Station Square este alta atractie populara, in special datorita festivalurilor si reprezentatiilor artistice, care se desfasoara aici tot timpul anului.  Unul dintre cele mai tari festivaluri este Comida di Buteco, care ofera vizitatorilor sansa de a savura preparate culinare de top. Nu uita sa treci pe la  Café Nice, un restaurant traditional, preferat de multe celebritati si politicieni din aceasta tara.

11 Brasília

Catedral - Brasília Cathedral - Brasilia Catedral - Brasilia

Capitala Braziliei, cu numeroasele sale spatii deschise si capodoperele arhitecturale unice, nu trebuie ratata. Catedrala Metropolitana, Palacio do Congresso (Cladirea Capitol) si Palatul Prezidential se numara printre comorile care fac din acest oras un loc cu totul special; privit de sus, seamana cu un avion.  Urca-te pe Turnul Televiziunii, aflat la intersectia celor doua bulevarde principale din Brasília, pentru o vedere panoramica asupra acestui oras, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.

10 Rio de Janeiro

rio de janeiro

Zgarie norii din acest oras formidabil se inalta intre plajele vestite in intreaga lume si varfurile stancoase abrupte. Mergi la statuia lui Cristo Redentor (Isus salvatorul), care priveste de sus orasul Rio, cu bratele intinse si admira privelistile extraordinare ale orasului.

Viziteaza Parcul National Tijuca, cea mai mare intindere urbana de padure, unde cascadele, grotele si potecile asteapta sa fie descoperite. Indeparteaza-te de freamatul orasului si mergi la legendara Copacabana, plaja unde intalnesti la tot pasul frumoasele Cariocas.

9 Cuiabá

Cuiabá

Localizarea centrala a orasului Cuiabá este legendara. Este poarta care te duce catre Pantanal, tinuturile vaste, tropicale ale Braziliei, care iti ofera nenumarate oportunitati de a vedea viata in salbaticie. Poti face canoe de-a lungul unuia din multele cursuri de apa din zona si ai sansa sa vezi maimute, vidre uriase si rozatoare din specia capybara, in habitatul lor natural. Zonele muntoase din Chapada dos Guimaraes iti ofera posibilitatea de a inota si de a face excursii printre canioanele misterioase si colturile de stanca. Daca esti innebunit dupa apa, Águas Quentes este un parc acvatic cu izvoare naturale cu apa calda.

Booking.com

zoot.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94