" /> " /> " />
Asia

5 destinatii de calatorie obligatorii din sudul Indiei

In vreme ce unii nu o iau in calcul, din cauza imaginii nu intoatdeauna foarte “curate”, pentru altii, India reprezinta o destinatie de calatorie fascinanta. Un pericplu cultural de neegalat, in care toate simturile sunt solicitate pentru a descoperi o lume colorata si diversa. Daca alegi sudul Indiei, iata care ar fi doar cinci dintre locurile pe care nu ar trebui sa le ocolesti.

Templul Sri Ranganathaswamy, Srirangam

Templul Sri Ranganathaswamy
Templul Sri Ranganathaswamy

Acestea este unul dintre cele mai mari temple hinduse din lume, in ce priveste suprafata, legenda si istoria care stau in spatele lui. El se afla pe o insula in largul fluviului Kaveri (Tamil Nadu). Locul a fost de multe ori invadat de catre musulmani si europeni deopotriva. Suprafata constructiei este de 631000 metri patrati. Templul pastreaza dovezile dinastiilor de cavaleri Chola, Pandya, Hoysala si Vijayanagar, care au condus aceasta regiune intre secolele 9 si 16 e.n. El are 21 de turnuri, in care se regasesc 1000 de coloane sculptate, infatisand scene de calarie.

Plaja Kapu

Plaja Kapu
Plaja Kapu

Aflata in orasul port Mangalore, plaja Kapu este inconjurata din toate partile de verdeata. Ea este cunoscuta mai ales pentru farul sau stravechi, deschis in anumite momente ale zilei si care iti ofera privelistea magnifica a intregii intinderi de nisip.

Gomateshwara

Statuia din monolit, veche de 1000 de ani, a zeitatii Gomateshwara are o inaltime de peste 17 metri si se afla pe dealul Vindhyagiri Doddabetta din statul Karnataka. Aceasta statuie enorma, sculptata in stanca, este o adevarata opera de arta jainista. Umerii sai sunt lati, iar bratele ii sunt lipite de trup. Sculptura nu are niciun suport de la coapse in sus, ceea ce este cu adevarat surprinzator.

Statuia Gomateshwara
Statuia Gomateshwara

Hampi

Hampi si splendorile sale arhitecturale
Hampi si splendorile sale arhitecturale

Hampi, o asezare din nordul staului Karnataka, este renumita pentru templele si monumentele sale din nisip, cu un decor architectural splendid. Templele au dimensiuni impresionante, ornamente florale, incrustatii indraznete dar si clasice, coloane mari si pavilioane marete care infatiseaza scene din marile legende indiene.

Fortul Kochi

Templu la Fortul Kochi
Templu la Fortul Kochi

Acest oras istoric este cunoscut sub numele de “Poarta din Kerala”, pastrand numeroase dovezi despre diferitii conducatori de aici, dintre care britanici, portughezi, olandezi si francezi. Cladirile orasului sunt ridicate in memoria conducatorilor portughezi. Destinatia este impanzita de monumente, cu un stil architectural bogat. Exploreaza acest oras mergand la pas si nu uita sa porti haine din bumbac si o palarie de paie. Oriunde ai merge in aceasta zona, gasesti ceva impresionant. Ii poti admira pe cei din vestita trupa de dans Kerala, iar atunci cand obosesti, apeleaza la un tratament Ayurvedic.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!