" /> " /> " />
Europa

Kemer – ghid pentru o vacanta de 5 stele

Statiunea Kemer se afla la poalele lantului vestic al muntilor Taurus si la 43 de kilometri distanta de provincia Antalya. Plaja, lunga de 52 de kilometri, face din Kemer unul dintre cele mai importante centre turistice ale Turciei.

Pana in anul 1910, Kemer a fost o zona invadata de apele provenite din munti si de mlastini. Vechii locuitori ai orasului au construit ziduri de piatra pentru a se proteja de inundatii. De aici vine si numele regiunii: Kemer. Cea mai atractiva caracteristica a orasului este frumusetea sa naturala.

Marea, padurile si muntii se intersecteaza aici, iar apele limpezi ale marii si verdele padurilor alcatuiesc un peisaj de o frumusete unica. Marea ajunge pana la padurile de pini, care sunt folositi adesea pe post de umbrele pe plaja.

Incepand de la Beldibi, intregul tarm pana la Tekirova este o plaja naturala. Te poti bucura de mare pe plaja municipala aflata in centrul statiunii Kemer si pe plaja Moonlight, aflata langa port. Pe langa acestea, ai la dispozitie si plajele private, cu dotari si amenajari pe masura.

Regiunea mediteraneeana este mai bogata decat orice alta regiune geografica din Turcia, in ce priveste varietatea speciilor.

Muntii Taurus stau de straja acestor locuri, iar structura topografica si geologica de aici, precum si climatul joaca un rol important in cresterea varietatii speciilor de plante si animale.

Plaja, principala atractie a Kemerului
Plaja, principala atractie a Kemerului

De vazut si de facut in Kemer

Flacara eterna a Himerei

De sute de ani, aceasta flacara arde. Locul pe care se afla Himera are o istorie speciala. Natura din jur este magnifica, iar locul este usor de gasit. Poti veni aici cu masina sau in cadrul unei excursii organizate din Kemer. Çıralı se afla intre Antalya, Kemer-Kumluca si Muntele Zeilor. Olimp este muntele lui Zeus, locul in care se adunau toti zeii pentru a lua decizii. Pe acest munte exista flacari care nu se sting niciodata. Çıralı are o plaja lunga de 3,2 km, largimea ei variind intre 50-100 de metri.

Plaja este marginita de stanci. Nisipul este fin, iar in partea de nord curge un rau, numai in timpul iernii. Raul se intalneste cu marea in partea de sud, dupa ce trece prin orasul Olimp.

Astfel, plaja Çıralı este impartita in doua parti; la sud se afla raul Olimp si Çıralı. Çıralı are o structura naturala pastrata intacta, aici fiind locul in care isi duc existenta multe testoase care isi fac cuiburi in fiecare an. Plaja gazduieste si multe alte specii de plante si animale. La frumusetea sa naturala se adauga orasul din apropiere, Yanartafl.

Muntele Tahtali si gondola

A urca pe muntele Tahtali cu nou inaugurata gondola, “Sea to Sky”, reprezinta o experienta extraordinara, aceasta fiind cea mai lunga linie de gondola din Europa. Muntele Tahtali, aflat in Antalya-Kemer, are o inaltime de 2365 metri si este muntele cel mai apropiat de mare, de pe coasta de sud a Turciei.

Tahtalı iti ofera sansa de a admira privelistea imprejurimilor orasului Kemer, o destinatie de vacanta extrem de populara, aflata langa alta metropola a turismului, Antalya.

Olimp este al doilea munte ca inaltime din parcul national Beydağları, fiind asezat asemenea unui rege pe tron, intre Antalya si Finike.

Ruinele vechi de 2400 de ani de la Phaselis

Majoritatea ruinelor descoperite in zilele noastre apartin perioadelor romana si bizantina. In anticul oras Phaselis poti trai experienta unica a istoriei, care se impleteste cu cea a naturii. Tot aici exista si doua plaje minunate. In Phaselis se ajunge usor, atat pe uscat cat si pe apa sau chiar pe jos, locul aflandu-se in orasul Tekirova, la 2 kilometri distanta de centrul orasului. Phaselis s-a aflat sub dominatia persanilor timp de 200 de ani. In anul 344 i.C. s-a aflat sub domnia lui Alexandru cel Mare.

Phaselis
Phaselis

Parcul eco din Tekirova

Parcul natural ecologic acopera o suprafata de 40.000 m2 fiind singurul parc de acest gen din lume. Aici traiesc multe plante si specii de reptile aflate pe cale de disparitie. Parcul este deschis publicului – aici poti vedea serpi, cameleoni, pitoni, serpi coral, serpi boa constrictor, anaconde, vipere, cobre, soparle uriase, testoase si crocodili.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!