" /> " /> " />
Europa

Cele mai frumoase 10 castele din Spania

In majoritatea cazurilor, castelele din Spania nu au fost construite pentru a incanta prin frumusetea lor, desi exista si exceptii. Ele sunt structuri solide, serioase si uneori infricosatoare. Castelele au fost proiectate astfel incat sa faca fata atacurilor inamicilor, de la invadatorii mauri pana la regele din provincia alaturata. Uneori, in ele au locuit fete regale, dar pentru perioade scurte de timp, cel mai adesea locuitorii lor fiind prizonierii politici ai regimului la putere. O vizita la castelele din Spania te ajuta sa intelegi puterea militara medievala.

10. Castelul Lorca

lorca

Aflat in provincia Murcia, castelul Lorca a fost proiectat pe post de fortareata defensiva. Acest concept a functionat, avand in vedere ca locatia nu a fost niciodata cucerita de catre atacatori, inca de la constructia sa in epoca medievala. In mod ironic, una dintre expozitiile din prezent de la castel, este dedicata atacurilor asupra unui castel. Constructia se afla pe locul unei foste citadele musulmane si este un centru cultural, cunoscut sub numele de “Fortareata soarelui”, unde se organizeaza diferite manifestari de gen. Castelul si expozitiile de aici se intind pe o suprafata mare, care poate pune in dificultate vizitatorii cu probleme de mobilitate.

9. Castelul Coca

coca

Este unic printre castelele spaniole. El are numai trei laturi, fiind construit intr-un deal, care il proteja de invadatorii ce atacau din spate. Castelul Coca este unic si pentru ca arhitectura sa a fost influentata de catre mauri, desi a fost construit de catre crestini la jumatatea secolului 15. O mare parte din interiorul castelului a fost distrusa in secolul trecut, dar exterioarele pastreaza inca influente maure, cum ar fi turelele. Castelul Coca poate fi vazut in cadrul unei excursii de o zi din Segovia, este deschis pentru public, dar poate fi vizitat numai in grupuri organizate, cu ghid.

8. Castelul La Mota

la mota

Este o fortareata reconstruita, cu radacini ce dateaza din secolul 11. De-a lungul timpului, regii din Castilia si Aragon si-au disputat suprematia asupra lui, dar a intrat in stapanirea castilienilor, incepand cu secolul 15. Castelul domina imprejurimile, fiind asezat pe un deal, la Medina del Campo in provincia Valladolid. In timpurile stravechi, oamenii intrau in castel, traversand un pod basculant. Aceasta fortareata medievala a fost reconstruita. La un moment dat, aici se afla o inchisoare bine cunoscuta, care a gazduit prizonieri precum Hernando Pizarro, un cuceritor din Peru si Cesare Borgia.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!