" /> " /> " />
Europa

Top 10 atracții turistice din Viena

Find more about Weather in Vienna, OS

Viena este un oras care a dat lumii, multe lucruri de valoare: valsul, cativa compozitori de muzica clasica de top dar si delicatele si delicioasele produse de patiserie. Capitala Austriei este, totodata, cel mai mare oras din tara, fiind un oras care reprezinta rafinament si cultura pentru turistii care nu vor avea timp sa se plictiseasca aici. Iata mai jos un top 10 al celor mai frumoase atracții turistice din Viena.

 10. Wiener Rathaus 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu este un loc in care poti savura celebrii carnaciori, desi aici se afla un restaurant care serveste delicii vietnameze. Aici este primaria orasului, precum si sediul guvernului. Cladirea in stil gotic, construita in anul 1880, se mandreste cu statuia cavalerului medieval, Rathausmann, care sta in varful turnului si este un simbol al Vienei. Wiener Rathaus se afla in prezent in lucrari complexe de renovare, care se asteapta sa ia sfarsit in anul 2023.

9. Scoala de calarie spaniola

calarieEste o scoala traditionala pentru cai din rasa lipitani, care ofera reprezentatii pentru public in incinta Scolii de iarna de calarie, din Hofburg. Scoala numeste aceste performante dresaj clasic, dar majoritatea celor care le urmaresc le numesc magie. Locatia dreseaza cai de mai bine de 400 de ani. Cei 68 de armasari, ai caror stramosi provin din Spania – sunt antrenati si ofera reprezentatii la Scoala de iarna, inca din anul 1735. Caii si calaretii deopotriva beneficiaza de instruire speciala care dureaza mai multi ani.

8. Graben

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEste una dintre cele mai faimoase strazi din centrul Vienei. Cuvantul Graben inseamna șanț in limba germana si dateaza de pe vremea unei vechi tabere romane din capitala austriaca. Pe vremea aceea, Viena era inconjurata de un zid, marginit de un sant. Santul a fost ulterior astupat si a devenit una dintre primele strazi rezidentiale din Viena. Initial, in Graben locuiau mestesugari in case din lemn, dar ulterior aici a aparut o piata si mai tarziu au fost construite case pentru elita orasului. In prezent artera este una comerciala, unde poti achizitiona multe produse locale, printre care celebrele portelanuri vieneze.Booking.com

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!