Europa Spa & Turism medical

Centrele spa din Ungaria

Cu cele peste 400 de izvoare termale de care dispune, Ungaria este lider mondial in vacantele pe baza de spa. Budapesta este numita adesea „Capitala Spa”, intrucat este singura capitala din lume, cu izvoare termale autentice, aflate in oras. Vacantele la spa au o veche traditie in Ungaria, datand inca din perioada romana. In capitala Budapesta, centrele spa sunt locatii moderne, ce ofera tot confortul de care ai nevoie si facilitati pe care alte centre spa europene nu le au.

Centrele spa din Ungaria sunt construite peste izvoare termale sau apa este adusa direct la centrul spa de la izvoarele naturale, asa ca nu trebuie sa te imbraci si sa pleci din hotel ca sa ajungi la locatia ce iti ofera tratamente sau bai in piscine naturale. Poti sa iti pui costumul de baie pe tine si halatul oferit de hotel, sa iei liftul si sa ajungi direct la destinatie.

Toate centrele spa din Ungaria au bazine cu apa minerala, fara clor, cu temperaturi ce variaza intre 28 si 34°C. Izvoarele fierbinti tasnesc la suprafata pamantului direct din miezul fierbinte al planetei, la temperaturi foarte inalte si trebuie racite astfel incat sa se poata face baie in ele. Rezerva de ape minerale fierbinti este atat de mare, incat apa din bazine este schimbata in mod regulat. Toate piscinele se inchid seara in jurul orei 20, pentru curatenie si se redeschid a doua zi la 7 dimineata.

Baile Szechenyi
Baile Szechenyi

Budapesta este si o capitala culturala vibranta, in care exista multe muzee, cazinouri, sali de opera si concerte, cafenele tipic europene frecventate in dupa-amiezele mai putin incarcate pentru un espresso care te unge pe suflet sau pentru produsele irezistibile de patiserie, care au facut orasul Budapesta faimos in intreaga lume. Ele sunt preparate cu putin zahar si acela din sfecla de zahar si preferate si de catre cei care nu sunt atat de innebuniti dupa dulciuri.

Cele mai vizitate centre spa din Budapesta sunt localizate in frumoasa insula care si-a luat numele dupa Sfanta Margareta, unde ruinele manastirii medievale pot fi inca vizitate. Fa o plimbare prin parcurile strajuite de copaci vechi de secole, sau in gradinile de trandafiri, printre statui si ruine. Insula se afla in mijlocul Dunarii care imparte Budapesta in doua parti, Buda si Pesta. Buda este partea veche si inalta a orasului, cu cartierul sau istoric si Castelul Regal ce sta de straja fluviului, in timp ce Pesta este zona comerciala, de distractie si shopping a metropolei.

Terapiile folosite aici au la baza apa a trei izvoare, ce contine calciu, hidrogen-carbonat, clor si sulf. Balneoterapia include masaje subacvatice, gimnastica subacvatica, bai efervescente, impachetari cu namol sau bai cu greutati. Departamentele electro-terapeutice dispun de echipamente tehnice moderne. Ionoforeza, curentul galvanic sau interferential, ultrasunetele si tratamentele foto-terapeutice sunt la ordinea zilei aici. La metodele traditionale de tratament se adauga masaje medicale, gimnastica medicala si acupunctura.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!