" /> " /> " />
Asia Top 10

Top 10 atractii turistice in Indonezia

Indonezia este o tara imensa, atat ca populatie cat si ca suprafata, cu o diversitate culturala si geografica semnificativa. Cu 18110 insule, 6000 dintre ele fiind locuite, este cel mai mare arhipelag din lume. Populatia tarii, care insumeaza 240 de milioane de locuitori, deriva din 300 de grupuri etnice care vorbesc peste 250 de limbi diferite. Daca Bali este destinatia cea mai populara in randul turistilor straini, exista si alte atractii de top care abia te asteapta sa le descoperi.

10. Lacul Toba

toba

Lacul Toba de pe insula Sumatra este un lac vulcanic imens, lung de aproximativ 100 kilometri si lat de 30. Format in urma unei eruptii de proportii, acum in jur de 70000 de ani, este cea mai mare caldare vulcanica activa din lume. Estimarile genetice sugereaza ca au existat numai cateva mii de oameni care au supravietuit catastrofei. Insula din mijloc – Pulau Samosir – este cea mai mare insula de pe cuprinsul unei insule si aici se afla doua lacuri. In afara de a vizita “un lac de pe o insula aflata pe un lac de pe o alta insula”, turistii vin aici si pentru a se relaxa si a inota in apele caldute vulcanice

9. Tanjung Puting

Tanjung Puting

Parcul national Tanjung Puting se afla pe insula Borneo, in centrul provinciei Kalimantan. Parcul reprezinta o destinatie populara de eco-turism, multe agentii locale de turism oferind croaziere pe durata mai multor zile, la bordul unor ambarcatiuni, prilej cu care poti admira viata salbatica din zona si poti vizita centrele de cercetare. Printre speciile salbatice se numara giboni, macaci, leoparzi, ursi, pitoni, crocodili si urangutani. Din pacate, parcul este serios amenintat de exploatarile forestiere si de defrisarile in scopuri agricole, ambele ilegale.

8. Valea Baliem

Baliem

Valea Baliem din tinuturile inalte ale vestului Noii Guinee iti ofera o idee despre cum era viata in epoca de piatra. Valea a devenit cunoscuta abia in 1938, cand un zbor de recunoastere de la Hollandia (in prezent Jaipura) a descoperit o populatie insemnata de agricultori. Wamena este punctul de pornire al drumetiei printre minunatii munti, raurile curgatoare si asezarile omenesti de aici si care iti ofera sansa de a face cunostinta cu triburile Dani.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!