Europa

10 lucruri de vazut si facut in Bavaria

 

Bavaria este, probabil, cea mai frumoasa regiune a Germaniei, una cu care nemtii se mandresc si pe care o prezinta, in mod logic, ca fiind bijuteria turistica a tarii. Sunt atat de mjulte argumente pentru a petrece un concediu in Bavaria incat nu-ti sugeram decat sa te urci in masina si sa pornesti la drum: vei ajunge relativ repede si, cu siguranta, vei avea parte de una dintre cele mai frumoase, curate si linistite vacante din viata ta.

1. Munchen

munchen

Munchen este capitala provinciei Bavaria si poarta catre Alpi. Unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei, in care ai muzee de top si arhitectura germana traditionala, un tribut adus trecutului regal bavarez. O portie consistenta a ceea ce inseamna ospitalitatea, cultura si… berea bavareza o poti avea daca participi la celebrul Oktoberfest, festival care atrage annual peste 6 milioane de vizitatori.

2. Nuremberg

Nuremberg

Nuremberg, oras cu o vechime de 950 de ani, este al doilea ca marime si ca importanta din Bavaria. Aici e musai sa vizitezi Castelul Imperial, care a fost resedinta a multi printi si regi germani, dar si orasul vechi, cu cladirile lui din cherestea, bine conservate, cu casa pictorului Albrecht Durer si cu locurile in care se organizau congresele si petrecerile naziste. In timpul sarbatorilor de iarna, centrul vechi devine un adevarat taram al minunilor, in care troneaza Christkindlmarkt, unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun ale tarii.

3. Castelul Neuschwanstein

Neuschwanstein

Poate cel mai faimos castel din lume, Neuschwanstein e localizat in Alpii Bavarezi si pare pogorat direct dintr-o poveste: regele Ludwig al II-lea a proiectat castelul, cu ajutorul unui designer de teatru. Fa un tur al castelului si descopera-I minunile, cu tot cu Sala Tronului, in care vei descoperi candelabrul in forma de coroana. Citeste mai multe aici.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

zoot.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94