Destinatii

10 zgarie-nori faimosi

Iti plac peisajele urbane? Iti plac cladirile inalte? Atunci (in caz ca n-ai facut-o inca), fa cunostinta cu 10 zgarie nori faimosi in intreaga lume, cunoscuti nu numai pentru inaltimea lor, dar si pentru statutul pe care il confera oraselor in care se afla, statut ce i-a transformat in timp, in adevarate puncte de referinta ale acelor locuri.

Empire State Building, New York

empire-state-building

Una dintre cladirile simbol ale Americii, Empire State Building a avut nevoie de numai 1 an si 45 de zile pentru a fi construit, in anul 1931. Acesta este un fapt cu adevarat remarcabil si de aceea, el este una dintre cele mai vestite constructii din lume.

Sediul central CCTV, Beijing

cctv

Acesta este un zgarie nori simbolic, intrucat incalca toate legile arhitecturii, ridicandu-se semet deasupra celorlalte cladiri din oras. In orice caz, pentru un zgarie nori, el are ‘numai’ 234 de metri inaltime.

Sediul central al Commerzbank, Frankfurt

Commerzbank

Fiind cunoscut drept cel mai inalt zgarie nori din Germania, aceasta constructie este prima de acest fel care foloseste sisteme naturale pentru iluminat si ventilatie, reducand astfel consumul de energie.

 

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

zoot.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94