" /> " /> " />
Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Franta

Renumita pentru branzeturile de exceptie si pentru vinurile fine, Franta este cea mai populara destinatie turistica a lumii, primind annual peste 82 milioane de vizitatori. E extrem de greu sa faci un top al celor mai frumoase atractii ale acestei tari minunate, plina de orase istorice, plaje faimoase, zone spectaculoase de munte, castele, zone rurale savuroase s.a.m.d. Cu toate astea, incercam mai jos o umila sugestie:

10. Catedrala din Chartres

Chartres

Perfect conservata catedrala din Chertres este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura in stil gotic. Majoritatea vitraliilor originale au fost pastrate in stare perfecta iar arhitectura constructiei a suferit doar cateva modificari minore fata de constructia initiala, care a avut loc intre 1194 si 1250. Chartres se afla la circa 80 km sud-vest de Paris si e binecunoscut faptul ca, de la sfarsitul secolului 12, catedrala de aici a reprezentat o importanta destinatie pentru calatori, in special pentru pelerinii crestini.

Get Directions

9. Duna din Pilat

duna din pilat

Situata in Golful Arcachon, la 60 km de Bordeaux, duna din Pilat este cea mai inalta duna de nisip din Europa. Avand 107 metri, o lungime de 2,7 km si oferind o priveliste spectaculoasa asupra coastei Oceanului Atlantic, duna a devenit o populara destinatie turistica, mai mult de un milion de oameni vizitand-o anual.

Get Directions

8. Palatul papilor din Avignon

palatul popilor avignon

Palatul papilor din Avignon este una dintre cele mai mari si mai importante constructii gotice din lume fiind ridicat de catre Papa Clement al V-lea, dupa ce a parasit Roma (in 1309) si s-a stabilit in Avignon. Palatul are ziduri groase de 3 metri, turnuri de paza si este rezultatul muncii a doi dintre cei mai mari arhitecti francezi: Pierre Peysson si Jean du Louvres, decoratiunile apartinand renumitilor studenti ai scolii de la Siena, Simone Martini si Matteo Giovanetti.

Get Directions

 

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!